ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Blanc 2022 - Château Marjosse
€20,50
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα φανταστικό λευκό Bordeaux δια χειρός Pierre Lurton, με 92pts από τον James Suckling και 91pts από Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Για το Chateau Marjosse Blanc 2022 από το Chateaux Marjosse θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε σαφείς και περιεκτικοί. Pierre Lurton, Sauvignon Blanc, Semillon, Bordeaux, τόσο όσο βαρέλι, 92pts από James Suckling και 91pts από Decanter. Σε πείσαμε ή πρέπει να πούμε και άλλα;

Το Chateau Marjosse έχει τεράστια ιστορία στο Bordeaux, που ξεκινά από τον 19ο αιώνα. Πίσω του, όμως, βρίσκεται ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά πως να κάνει μεγάλα κρασιά. Ο Pierre Lurton είναι το όνομα πίσω από τα εμβληματικά Chateau Cheval Blanc και Chateau d’Yquem, τα οποία διευθύνει εδώ και χρόνια. Η σχέση του με το Chateau Marjosse ξεκίνησε το 1990, όταν κληρονόμησε κάποια αμπέλια στην περιοχή Entre-deux-Mers και λίγα χρόνια αργότερα αγόρασε το παλιό οίκημα του Chateau. Τελικά απέκτησε ολόκληρη την έκταση και το 2013 το μετέτρεψε σε ένα μοντέρνο οινοποιείο, φέρνοντας τεχνογνωσία επιπέδου Grand Cru.

Κάθε μικρό κομμάτι του αμπελώνα οινοποιείται ξεχωριστά, με σεβασμό στο μικροκλίμα και τις ιδιαιτερότητές του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κρασιά υψηλής ποιότητας, που αποτυπώνουν την αυθεντικότητα της περιοχής αλλά και της κάθε ποικιλίας. Το Chateau Marjosse Blanc 2022 είναι ακριβώς αυτό. Το χαρμάνι αποτελείται από 35% Sauvignon Blanc, 15% Sauvignon Gris, 45% Semillon και 5% Muscadelle από αμπελώνες με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη. Μετά τη ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες για 2-3 μήνες μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές και σε χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια 500 λίτρων, για να καταλήξει σε ένα φρέσκο, ισορροπημένο λευκό κρασί, που αναδεικνύει την κάθε ποικιλία όπως ακριβώς πρέπει.

Ο Pierre Lurton είναι ο μάγος του Bordeaux και το Chateau Marjosse Blanc 2022 δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από φανταστικό!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη, έχει εκφραστικά αρώματα γκρέιπφρουτ, lime, αχλαδιού, ανανά και λευκού ροδάκινου, με διακριτικές νότες λαγοκέρασου, δάφνης, γιασεμιού και λεμονόχορτου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και διακριτικά κρεμώδη υφή. Τα ζουμερά λεμόνια, lime, ροδάκινα και μάνγκο κυριαρχούν, ενώ πλαισιώνονται από νότες γρασιδιού, αμυγδάλου και αγιοκλήματος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Semillon, Muscadelle
Αρώματα γκρέιπφρουτ, lime, αχλάδι, ανανάς, λευκό ροδάκινο, λαγοκέρασο, δάφνη, γιασεμί, λεμονόχορτο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

BLANC 2022 - CHÂTEAU MARJOSSE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πέστροφα με μυρωδικά, σουβλάκι πεσκανδρίτσας με κουρκουμά ή φρέσκα κατσικίσια τυριά με μαρμελάδα λεμονιού.

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά

Για τη σαλάτα
 1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη με λόλα - ρόκα
 1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
 1 ξινόμηλο
 1 μαραθόριζα
 3 ραπανάκια
 3-4 καρύδια
 Αυγά πέστροφας, προαιρετικά

Για το dressing
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 15 γρ. άνηθο 
 10 γρ. μάραθο
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
 1 λεμόνι
 40 ml. ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.


Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα και χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποίο έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.


Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και  τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος ραντίζοντας με dressing.


Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια, χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}