ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
White 2022 - Château Peyrassol
Chateau Peyrassol

WHITE 2022 - CHÂTEAU PEYRASSOL

  Γαλλία / Provence
€35,40
€30,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ήρεμη δύναμη μια λευκής Προβηγκίας, με 90 βαθμούς στα Decanter Awards!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chateau Peyrassol White 2022 ήρθε για να επιβεβαιώσει, πως η Προβηγκία μπορεί να δώσει εκτός από τα ροζέ και πολύ ανταγωνιστικά λευκά κρασιά. Κομψότητα, εξωτικές νότες μπαχαρικών και ζουμερά ροδάκινα, είναι η απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη λευκή δύναμη της Προβηγκίας και μάλιστα φέροντας και το παράσημο των 90 βαθμών, από το διεθνή διαγωνισμό κρασιών του Decanter!

Η Commanderie de Peyrassol, ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από τους Ιππότες Ναΐτες και βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Massif des Maures, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Το 2001 όμως πέρασε στα χέρια ενός πιο σύγχρονου ιππότη, του περίφημου Philippe Austruy. Αν δεν τον γνωρίζεις ήδη, είναι ο άνθρωπος πίσω από το Chateau Malescasse στο Haut-Médoc, το Quinta Da Côrte στην κοιλάδα του Douro και το Tenuta Casenuove στην Τοσκάνη. Ο Philippe ήθελε να σώσει και να αναβιώσει τη μακροχρόνια φήμη της Peyrassol και τα πήγε περίφημα.

Σήμερα καλλιεργεί 900 εκτάρια αμπελώνων, με τον ανιψιό του, Alban Cacaret, να βρίσκεται στο τιμόνι. Οι αμπελώνες σε υψόμετρο 220 έως 350 μέτρων από τη επιφάνεια της θάλασσας, φιλοξενούν 13 ποικιλίες, με βασικές τις Vermentino, Cinsault, Grenache Rouge, Mourvèdre, Syrah, Cabernet Sauvignon και Semillon.

Και ενώ η πραγματική δύναμη της Προβηγκίας είναι τα ροζέ, στο Commanderie de Peyrassol παράγουν και ερυθρά αλλά και λευκά κρασιά, που φαίνεται να κοιτάζουν τα διάσημα ροζέ κατάματα!

Το Chateau Peyrassol White 2022, παράγεται αποκλειστικά από βιολογικά σταφύλια Vermentino. Τα σταφύλια τρυγήθηκαν χειρωνακτικά και μετά από απαλές πιέσεις, απομονώθηκε το πιο ποιοτικό μέρος του χυμού. Η ζύμωση ξεκίνησε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές για τη διατήρηση της φρεσκάδας των αρωμάτων και έπειτα συνεχίστηκε μέσα σε δρύινα βαρέλια. Το κρασί ωρίμασε για 8 μήνες σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες, που έδωσαν βάθος και πολυπλοκότητα.

Αν η φινέτσα της Προβηγκίας κυλάει στο αίμα σου, αλλά θέλεις κάτι διαφορετικό, με περισσότερη οξύτητα και νεύρο τότε το Chateau Peyrassol White 2022 είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις!

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη, το Chateau Peyrassol White 2022 έχει έντονα αρώματα από λεμονανθό, γιασεμί, κουμκουάτ, πράσινο μήλο, αχλάδι, λεμόνι, lime, μέλι και φρυγανισμένο ψωμί.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με τραγανή οξύτητα με διακριτικά κρεμώδη υφή. Ζουμερά αρώματα από πράσινο μήλο, κουμκουάτ, αχλάδι και φρέσκο ροδάκινο, πλαισιώνονται από νότες λεμονιού, μέλι, λευκό πιπέρι και γκρέιπφρουτ, σε ένα πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Vermentino
Αρώματα λεμονανθός, γιασεμί, κουμκουάτ, πράσινο μήλο, αχλάδι, λεμόνι, lime, μέλι, φρυγανισμένο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

WHITE 2022 - CHÂTEAU PEYRASSOL

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με κριθαρότο με μύδια και σαφράν, τάρτα κατσικίσιου τυριού με σύκο και κρέμα παρμεζάνας, φιλέτο λαβράκι με σάλτσα βουτύρου και φρέσκα μυρωδικά.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}