ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chenin Blanc 2021 - El Enemigo
El Enemigo

CHENIN BLANC 2021 - EL ENEMIGO

  Αργεντινή / Mendoza
€33,20
€29,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

95pts από τον James Suckling και 93pts από τον Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θα μπορούσαμε να γίνουμε πολύ γραφικοί με το να σου πούμε πως αυτό το κρασί είναι ένα αριστούργημα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Αλλά η αλήθεια είναι πως δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς! Όταν η ετικέτα φέρει την υπογραφή El Enemigo και οι James Suckling και Robert Parker το έχουν βαθμολογήσει με 95pts και 93pts, αντίστοιχα, τότε μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο από αριστούργημα!

Το El Enemigo είναι το πνευματικό παιδί της Adrianna Catena, κόρης του Nicolas Catena και του Alejandro Vigil, πρώην chief winemaker του Οινοποιείου Catena Zapata, στην Αργεντινή. Το οινοποιείο τους δεν σταματά να σημειώνει τεράστιες επιτυχίες με κρασιά που σχεδόν κάθε χρόνο σαρώνουν στους διαγωνισμούς και τις διακρίσεις παγκοσμίως. Κάτι που είναι αντιστρόφως ανάλογο με τις απόλυτα προσιτές τιμές τους. Το αργεντίνικο έδαφος εκφράζεται άψογα μέσα από τις ποικιλίες που έχουν επιλέξει να καλλιεργούν και σίγουρα το Chenin Blanc είναι μια από αυτές. Η θέση των αμπελώνων τους, στην Uco Valley είναι προνομιακή, καθώς το υψόμετρο προσφέρει δροσερό κλίμα, που είναι ιδανικό για την άριστη ωρίμανση των σταφυλιών και την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών.

Το Chenin Blanc του El Enemigo, είναι μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς οι 50 ετών αμπελώνες του Los Arboles και το υψόμετρο των 950 μέτρων, είναι αρκετά για να εκφράσουν το διαφορετικό terroir της Medoza και να δώσουν στο κρασί έναν ιδιαίτερο ορυκτό χαρακτήρα. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, η ζύμωση των 40 ημερών σε τσιμεντένιες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες του έδωσε έξτρα πολυπλοκότητα, διατηρώντας όμως το νεανικό και φρέσκο χαρακτήρα της ποικιλίας. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην δικαιολογήσεις τη βαθμολογία του!

Προμηθεύσου και 2-3 ακόμα φιάλες από αυτές που υπολόγιζες, γιατί μπορεί άνετα να πάρει μια περίοπτη θέση στην κάβα σου, σίγουρα για μια 5ετία ακόμα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ωχρό λεμονί. Αρώματα από αχλάδι, ψημένο μήλο, lime, ροδάκινο, φλούδα μανταρινιού, πλαισιώνονται όμορφα από μια απαλή ορυκτότητα και νότες λουίζας, χαμομηλιού και ginger.

Μετρίου όγκου στο στόμα, με φρέσκια και πολύ δροσιστική οξύτητα. Καθαρότητα φρούτου με το κόκκινο μήλο και το ώριμο αχλάδι να κυριαρχούν. Πεπόνι και ώριμο ροδάκινο, συνδυάζονται αρμονικά με μια απαλή υφάλμυρη επίγευση μεγάλης διάρκειας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Chenin Blanc
Αρώματα Αχλάδι, μήλο, lime, ροδάκινο, μανταρίνι, ορυκτότητα, λουίζα, χαμομήλι, ginger
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHENIN BLANC 2021 - EL ENEMIGO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο με σάλτσα ανανά, γλυκόξινο χοιρινό με μήλα, Ταϋλανδέζικη κουζίνα, αλλά και με ποικιλίες ώριμων και μαλακών τυριών. 

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}