ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Corte del Lupo Bianco 2019 - Ca' del Bosco
Ca' Del Bosco

CORTE DEL LUPO BIANCO 2019 - CA' DEL BOSCO

  Ιταλία / Lombardy
€39,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ιστορία λευκής αρμονίας από την καρδιά της Franciacorta.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Corte del Lupo Bianco 2019 Ca' del Bosco είναι ένα απίθανο και μοναδικά πολύπλοκο λευκό κρασί που συνδυάζει τη δομή και τον πλούτο του Chardonnay με τη φινέτσα και το φρούτο του Pinot Blanc. Έχοντας παλαιώσει και κάποια χρόνια στη φιάλη έρχεται πληθωρικό και έτοιμο να προσφέρει απλόχερα απόλαυση και διαχρονική ιταλική φινέτσα.

Η ιστορία του ξεκινά το 1972, όταν το Ca' del Bosco δημιούργησε το πρώτο του λευκό κρασί, τότε γνωστό ως Pinot di Franciacorta Bianco. Με τα χρόνια, το όνομα άλλαξε, αλλά η ουσία παρέμεινε ίδια: ένα κρασί που εξελίσσεται με αξιοθαύμαστη μακροβιότητα και διατηρεί την αυθεντικότητα του terroir. Από το 2017, το κρασί αυτό μετονομάστηκε σε Corte del Lupo, ένα όνομα που αποτυπώνει την αρμονία ανάμεσα στον αμπελώνα, τα περιβάλλοντα δάση και τους λύκους—τους σιωπηλούς φύλακες της περιοχής.

Το Corte del Lupo Bianco 2019 Ca' del Bosco αποτελείται από 80% Chardonnay και 20% Pinot Blanc, προερχόμενα από 13 πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες. Κάθε τσαμπί σταφυλιού πλένεται και στεγνώνεται προσεκτικά, μια διαδικασία που χαρακτηρίζει την τελειομανία του Ca' del Bosco. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε μικρά δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης (25% του κρασιού) και ανοξείδωτες δεξαμενές, προσδίδοντας στο κρασί πολυπλοκότητα και ισορροπία. Το κρασί ωριμάζει σε επαφή με τις οινολάσπες του για 8 μήνες, ενώ αποφεύγεται η μηλογαλακτική για να διατηρηθεί η τραγανή οξύτητα και η καθαρότητα του φρούτου. Ακολουθεί παλαίωση στη φιάλη για τουλάχιστον 6 μήνες, ώστε να αναπτυχθεί πλήρως η αρωματική και γευστική του ταυτότητα.

Ελάχιστες φιάλες από τη χρονιά του 2019 σε περιμένουν αν είσαι αρκετά γρήγορος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το Corte del Lupo Bianco 2019 Ca' del Bosco αποκαλύπτει ένα λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη μύτη, ξεδιπλώνει αρώματα λευκών λουλουδιών, ώριμου μήλου, εσπεριδοειδών, αποξηραμένου ροδάκινου και διακριτικές νότες βανίλιας και φρυγανισμένου ψωμιού.

Στο στόμα, είναι μεταξένιο, ισορροπημένο και φρέσκο, με μακρά επίγευση που αφήνει νότες φρούτων, φουντουκιού και ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Lombardy, Ιταλία
Ποικιλία Chardonnay, Pinot Blanc
Αρώματα λευκά λουλούδια, ώριμο μήλο, εσπεριδοειδή, αποξηραμένο ροδάκινο, βανίλια, φρυγανισμένο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CORTE DEL LUPO BIANCO 2019 - CA' DEL BOSCO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ιδανικό για να συνοδεύσει πιάτα με θαλασσινά, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες ή ώριμα τυριά.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}