ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cosmic Amber 2020 - Bodegas Krontiras
Bodegas Krontiras

COSMIC AMBER 2020 - BODEGAS KRONTIRAS

  Αργεντινή / Mendoza
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Σούπερ σπάνιο φυσικό κρασί από Αργεντινή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cosmic Amber Chardonnay Bodegas Krontiras είναι η νέα προσθήκη στη γκάμα των φυσικών κρασιών του λατρεμένου οινοποιείου από την Αργεντινή. Και Chardonnay και φυσικό και πορτοκαλί και σούπερ γαστρονομικό, αυτό το κρασί έχει όλα όσα θες για να το ερωτευτείς!

To οινοποιείο Bodegas Krontiras συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα οινοποιεία της Αργεντινής και διαθέτει και πιστοποίηση demeter (βιοδυναμική καλλιέργεια) τα τελευταία χρόνια. Υπερσύγχρονο και παράλληλα κλασικό και «γήινο», αποτελεί στολίδι στους πρόποδες των Άνδεων, στην πανέμορφη Μεντόζα.

Στο πλαίσιο της βιοδυναμικής φιλοσοφίας και του απόλυτου σεβασμού στο κρασί και το περιβάλλον ο Πάνος Ζουμπούλης, μετά το Malbec Natural, αποφάσισε να δημιουργήσει και ένα φυσικό και πορτοκαλί Chardonnay, το Cosmic Amber Chardonnay Bodegas Krontiras. Τα σταφύλια προέρχονται από υψόμετρο 900 μέτρων, από το Maipu της Μεντόζα. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε μεγάλα δρύινα βαρέλια 4ης χρήσης και έπειτα παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα για 7 μήνες αποκτώντας το ιδιαίτερο χάλκινο χρώμα του και την εντυπωσιακή δομή του. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς προσθήκη θειωδών.

Οι φιάλες είναι εξαιρετικά περιορισμένες οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Cosmic Amber Chardonnay Bodegas Krontiras έχει μέτριο πορτοκαλί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κυδωνιού, πορτοκαλιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, νεραντζιού, αποξηραμένου βερίκοκου, φουντουκιού και καρυδιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με μέτρια (+) οξύτητα και απαλές τανίνες. Ζουμερό πορτοκάλι, περγαμόντο, μήλο, κυδώνι, λωτός και χρυσάνθεμο μπλέκονται σε ένα φόντο ξηρών καρπών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,8%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα κυδώνι, πορτοκάλι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, νεράντζι, αποξηραμένο βερίκοκο, φουντούκι και καρύδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

COSMIC AMBER 2020 - BODEGAS KRONTIRAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χτένια σωτέ σε βούτυρο με κουνουπίδι και μπέικον, ριζότο κίτρινης κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί, tagliatelle με πέστο φουντουκιού

Ριζότο με Κολοκύθα και Φασκόμηλο


200 gr. ρύζι για ριζότο (Vialone nano ή Arborio)
200 gr. πορτοκαλί κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
150 gr. βούτυρο
50 gr. παρμεζάνα
1 ξερό κρεμμύδι
800 ml. ζωμό κοτόπουλου καυτό
50 ml. κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι


Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό, τον οποίο τον θέλουμε καυτό.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα τηγάνι με 50 gr. βούτυρο και ένα κλωναράκι φασκόμηλο και σωτάρουμε για 5 λεπτά πασπαλίζοντας με την ζάχαρη.
Αφαιρούμε την μισή ποσότητα κολοκύθας και στην υπόλοιπη προσθέτουμε 200 ml. από τον ζωμό που έχουμε ζεστάνει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Την υπόλοιπη κολοκύθα την τοποθετούμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκρίλ.
Βάζουμε την βρασμένη κολοκύθα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 50 gr. Βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε 1 λεπτό, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
Προσθέτουμε σταδιακά και με υπομονή σε μικρές δόσεις τον ζωμό και τον πουρέ από την κολοκύθα, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε το ριζότο μέχρι να χυλώσει.
Στο τελείωμα αλατοπιπερώνουμε το ριζότο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και 1-2 φύλλα φασκόμηλο.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ανεπιφύαλκτα μια Malvasia Aromatica του Κτήματος Καραβιτάκη γιατί τα φυτικά αρώματα του κρασιού θα δέσουν όμορφα με το φασκόμηλο του πιάτου. Από την άλλη η ελαφριά γλυκύτητα του πιάτου ζητάει ένα κρασί χωρίς τονισμένη οξύτητα και με κάποια υπολειμματικά σάκχαρα Οπότε η Μαλβάζια ειναι ο ιδανικός συνδυασμός. Εναλλακτικά, το Κτήμα Καμάρα Ροζέ που κι αυτό καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, θα ταιριάξει τέλεια 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}