ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Côtes-du-Rhône Blanc 2023 - Domaine de la Solitude
Domaine de la Solitude

CÔTES-DU-RHÔNE BLANC 2023 - DOMAINE DE LA SOLITUDE

  Γαλλία / Rhone
€13,00
€11,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η μοναξιά του Ροδανού και 92pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Côtes-du-Rhône Blanc 2023 Domaine de la Solitude είναι ένα φίνο και ζουμερό λευκό κρασί από την καρδιά του Νότιου Ροδανού. Το χαρμάνι βασίζεται στο Viognier και εκεί οφείλονται τα πληθωρικά βερικοκένια και ροδακινένια αρώματά του. Αυτά μάλλον έκαναν και τον James Suckling να του δώσει 92 pts!

Τα σταφύλια για το Côtes-du-Rhône Blanc 2023 Domaine de la Solitude προέρχονται από έναν ιστορικό αμπελώνα, που ανήκει στην οικογένεια Lançon από τον 17ο αιώνα, ενώ το οινοποιείο βρίσκεται στο περίφημο lieu-dit “La Solitude”, στις παρυφές του οροπεδίου La Crau. Το La Crau είναι γνωστό για τα πλούσια, ασβεστολιθικά και αργιλώδη εδάφη του, που προσδίδουν μοναδική πολυπλοκότητα και φινέτσα στα κρασιά της περιοχής. Η ιστορία του κτήματος ξεκινά τον 17ο αιώνα, όταν η Helene Barberini, απόγονος της ευγενούς οικογένειας της Τοσκάνης, παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη του αμπελώνα, Claude Martin. Η οικογένεια Lançon (όγδοη γενιά του οινοποιείου), με επικεφαλής τον ταλαντούχο Florent Lançon, συνεχίζει να τιμά την κληρονομιά της με σεβασμό στη γη και πάθος για ποιοτικά κρασιά.

Το Côtes-du-Rhône Blanc 2023 Domaine de la Solitude είναι ένα χαρμάνι από Viognier, Clairette, Grenache Blanc και σε κάποιες χρονιές Marsanne, που συνδυάζονται με μαεστρία για να αποδώσουν ένα ισορροπημένο και αρωματικό λευκό κρασί. Το Viognier προσφέρει πλούσια αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και λευκών λουλουδιών, το Clairette χαρίζει φρεσκάδα και νότες εσπεριδοειδών, ενώ το Grenache Blanc και το Marsanne προσθέτουν σώμα, λιπαρότητα και διακριτική οξύτητα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ζωηρά αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, βερίκοκου, πεπονιού, αχλαδιού και λευκών λουλουδιών, με διακριτικές νύξεις μελιού και γκρέιπφρουτ.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, βελούδινη υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Τα ώριμα πυρηνόκαρπα μπλέκονται με νότες ανθών πορτοκαλιάς, ζουμερού αχλαδιού και ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών. Έχει αλμυρό και απολαυστικό τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ροδανός, Γαλλία
Ποικιλία Grenache Blanc, Marsanne, Clairette, Viognier
Αρώματα λευκόσαρκο ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, αχλάδι, λευκά λουλούδια, μέλι, γκρέιπφρουτ
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CÔTES-DU-RHÔNE BLANC 2023 - DOMAINE DE LA SOLITUDE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με θαλασσινά, λευκά κρέατα με κρεμώδεις σάλτσες ή ακόμα και πικάντικες ασιατικές γεύσεις όπως κοτόπουλο satay.

Σαλάτα με ζυμαρικά, σολομό, μπρόκολο και sauce ταρταρ

Για την sauce Ταρτάρ
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κρόκο αυγού, βρασμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό


Για την Σαλάτα
100 gr. σολομό
200 gr. ζυμαρικά φιογκάκια
5-6 φουντίτσες μπρόκολο
¾ φλυτζανιού αρακά
¾ φλυτζανιού καλαμπόκι
1 καρότο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τη Σαλάτα:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, al dente. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Βράζουμε το μπρόκολο, τον αρακά και το καλαμπόκι για 8-10 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. 

Τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε τον μαιντανό κα κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σολομό.

Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο, τον σολομό και τα ζυμαρικά.

Για τη Sauce Ταρταρ:

Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμυδάκι,το αγγουράκι και την κάπαρη, αφού τα στραγγίσουμε από τα υγρά τους. Λιώνουμε τον κρόκο με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε με την μαγιονέζα, τον ψιλοκομμένο μαιντανό και το μείγμα αγγουριού και κάπαρης.
Προσθέτουμε την sauce στη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά σεβρίρουμε!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}