ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cuvee Vouno Σαββατιανό 2017 - Μικροοινοποιΐα Μυλωνά
Μικροοινοποιία Μυλωνά

CUVEE VOUNO ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2017 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η απόδειξη ότι το Σαββατιανό μπορεί να παλαιώσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Μα καλά, μπορεί να παλαιώσει το Σαββατιανό; Αν βιαστείς να απαντήσεις όχι, ετοιμάσου για την έκπληξη της ζωής σου με το Σαββατιανό Cuvee Vouno Late Release 2017 από την Μικροοινοποιία Μυλωνά! Πολυπλοκότητα, ζουμερό, ώριμο φρούτο και τραγανή οξύτητα θα σε καθηλώσουν και θα αλλάξουν όλα όσα πίστευες για την ποικιλία!

Ένας από τους καλύτερους και νεότερους εκπροσώπους του Αττικού Αμπελώνα, ο Σταμάτης Μυλωνάς, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει ανάμεσα σε αμπέλια Σαββατιανού, έχει αφοσιωθεί στην ανάδειξη της ποικιλίας. Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά από το 1917, όταν ο παππούς Αντώνης έκανε κρασί από Σαββατιανό μέσα σε πιθάρια (τότε δεν υπήρχαν μοντέρνες τεχνικές και ανοξείδωτες δεξαμενές). Ο Σταμάτης και τα αδέρφια του, Αντώνης και Τάσος, είναι η τρίτη γενιά του οινοποιείου και τα πάνε εξαιρετικά! Το Σαββατιανό Cuvee Vouno Late Release είναι ίσως η απόλυτη απόδειξη τόσο του ταλέντου του Σταμάτη όσο και του τεράστιου δυναμικού της ποικιλίας. Tα σταφύλια προέρχονται από έναν αμπελώνα με κλήματα ηλικίας 60 ετών, με εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει εκεί με τις φίνες οινολάσπες του για 9 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται και παλαιώνει στο κελάρι του οινοποιείου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η εξέλιξη του Σαββατιανoύ Cuvee Vouno Late Release από την Μικροοινοποιία Μυλωνά στη φιάλη έχει τον πετρόλ χαρακτήρα του Riesling και πραγματικά θα σε ενθουσιάσει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Σαββατιανό Cuvee Vouno Late Release από την Μικροοινοποιία Μυλωνά έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακή μύτη με αρώματα πετρόλ, φρυγανιάς, πεύκου, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ξύσμα νεραντζιού, ώριμου ροδάκινου και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και λιπαρή υφή. Ζουμερό κίτρο, λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, ξύσμα λεμονιού, βερίκοκο, ανανάς, βούτυρο, αγιόκλημα και νύξεις ορυκτότητας γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αττική, Ελλάδα
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Πετρόλ, φρυγανιά, πεύκο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, νεράντζι, ώριμο ροδάκινο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CUVEE VOUNO ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2017 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με γλώσσα Meuniere, goudi με σπανάκι και παρμεζάνα, μπαρμπούνια σαβόρο

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}