ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Διάλογος Λευκό 2019 - Κτήμα Δύο Ύψη
Κτήμα Δύο Ύψη

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΥΨΗ

  Ελλάδα / Ηλεία
€13,00
11.10
€11,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

96 pts και Χρυσό Μετάλλιο στο Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ο Διάλογος Λευκός από το Κτήμα Δύο Ύψη, είναι η απόλυτη απόδειξη πως τα καλά κρασιά δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβά! Οι άπιαστοι 96 πόντοι που σκόραρε στο Decanter λαμβάνοντας Χρυσό Μετάλλιο και παράλληλα, η απίθανη τιμή του, το καθιστούν με ευκολία το καλύτερο ίσως κρασί της κατηγορίας του!
 
Το κτήμα του Χρήστου Κόκκαλη, στην Ηλεία, πέρασε στα χέρια του δαιμόνιου διδύμου Γεροβασιλείου - Τσακτσαρλή της Βιβλίας Χώρας, αλλάζοντας όνομα και εμφάνιση! Οι δύο αντικριστές πλαγιές των αμπελώνων και η ιδιαίτερη τοπογραφία τους χάρισαν στο οινοποιείο το νέο του όνομα, Δύο Ύψη. Αυτές οι πλαγιές είναι υπεύθυνες και για την εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών, με την ποικιλομορφία του εδάφους και το υψόμετρο να συντελούν στην τέλεια ωρίμασή τους. Στις πλαγιές απλώνονται 50 στρέμματα νεαρών αμπελιών που καλλιεργούνται με Ασύρτικο και Κυδωνίτσα. Ο Διάλογος λευκός από το Κτήμα Δύο Ύψη είναι ένα χαρμάνι των δύο, που συνδυάζει την οξύτητα και το νεύρο του Ασύρτικου, με το φρούτο και την κομψότητα της Κυδωνίτσας. Η προσεκτική οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, δίνει ένα κρασί που ξεχειλίζει φρεσκάδα και ζουμερό φρούτο.

Το 2019 είναι, μέχρι τώρα, η καλύτερη χρονιά του και με τέτοιες διακρίσεις το Διάλογος 2019 - Κτήμα Δύο Ύψη αναμένεται να εξαντληθεί άμεσα, οπότε ξέρεις τι να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και έντονα αρώματα κυδωνιού, λεμονιού, περγαμόντου, λευκόσαρκου ροδάκινου, λεμονανθών και αχλαδιού. Στο στόμα είναι ζουμερό και εκφραστικό με μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Φρέσκα φρούτα όπως αχλάδι, ροδάκινο, lime, λεμόνι, κυδώνι και γκρέιπφρουτ συνδυάζονται με βοτανικές και ανθικές νότες.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Ηλεία
Ποικιλία Κυδωνίτσα, Ασύρτικο
Αρώματα Kυδώνι, περγαμόντο, λεμονανθοί, αχλάδι, ροδάκινο, lime, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, βοτανικές & ανθικές νότες.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΥΨΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με δροσερές σαλάτες, ελαφριά πιάτα κοτόπουλου ή pasta με θαλασσινά και λευκή σάλτσα.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}