Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Διαμαντόπετρα Λευκό 2018 - Οινοποιείο Διαμαντάκη
Οινοποιείο Διαμαντάκης

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
€13,20
11.40
€11,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Διαμαντοκοτρώνα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Με τον προκάτοχό του να έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, η λευκή Διαμαντόπετρα 2018 του Οινοποιείου Διαμαντάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης, δείχνει ότι η εμπειρία την κάνει όλο και καλύτερη. Η σοδειά του 2018, μετά από εξαιρετικά αυστηρή επιλογή έδωσε ένα λευκό κρασί αξιώσεων που ίσως και να κάνει το αγαπημένο ερυθρό αδελφάκι του να ζηλεύει.

Το Βιδιανό συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του και συναντά το Ασύρτικο που κατακτά έδαφος στον Κρητικό αμπελώνα, σε ένα χαρμάνι που φέρει τα έντονα χαρακτηριστικά των δύο ποικιλιών σε απόλυτη ισορροπία. Το χάδι του βαρελιού συμπληρώνει και στρογγυλεύει το έντονο σύνολο χαρίζοντας βάθος και πολυπλοκότητα. Η οινοποίηση κάθε ποικιλίας πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά ενώ η αλκοολική ζύμωση ολοκληρώθηκε σε δρύινο βαρέλι όπου το χαρμάνι παρέμεινε για 3 μήνες.

Αν τη δοκιμάσεις τώρα, η Διαμαντόπετρα Λευκή 2018 θα σε ενθουσιάσει. Αν αντέχεις να περιμένεις 2-3 χρόνια, θα σε αφήσει πραγματικά άφωνο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό κίτρινο χρώμα φωτίζει το ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη, με τα τροπικά φρούτα να συναντούν τα πυρηνόκαρπα σε βοτανικό και πικάντικο φόντο. Ανανάς, βερίκοκο και χαμομήλι συνδυάζονται περίτεχνα με βανίλια, ροζ πιπέρι, ξηρούς καρπούς και δρυ ενώ νύξεις μεταλλικότητας συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Γεμάτο στόμα, με λιπαρότητα, αισθητή οξύτητα και όμορφα εκφρασμένο φρούτο. Το βερίκοκο και η βανίλια με ελαφρώς πικάντικες πινελιές παραμένουν στην μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό, Ασύρτικο
Αρώματα ανανάς, βερίκοκο, χαμομήλι, βανίλια, ροζ πιπέρι, ξηροί καρποί, δρυς, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά στα κάρβουνα, ψάρια, πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες ή πλούσια τυριά.

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Ταχίνι


  • 250 γρ. τριβερλάκι
  • 10-12 καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτρια ρίζα φινόκιο
  • 7-8 ντοματίνια
  • 1/2 μπρόκολο
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πέστο

  • 30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
    20 γρ. Ταχίνι
    2 σκελίδες σκόρδο
    70 ml. ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, το φινόκιο και το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φέτες, το μπρόκολο σε φουντίτσες και τα ντοματίνια στη μέση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Για το πέστο, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του κόλιανδρου. Τα πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Ταχίνι, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το πέστο στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 2 λεπτά, καρυκεύουμε με πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ. Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμη και ζεστή!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Μία έντονα αρωματική σαλάτα με ζυμαρικά, πολύχρωμα λαχανικά και γαρίδες στη σχάρα ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρασιά ήπιας έντασης με ορυκτώδη χαρακτήρα ή με ροζέ με απαλή μύτη και πιπεράτη επίγευση.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}