ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dry 2023 - Kostaki Winery
Kostaki Winery

DRY 2023 - KOSTAKI WINERY

  Σάμος, Ελλάδα
€42,30
€36,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Μοσχάτο Σάμου πιο περιπετειώδες από ποτέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο Dry 2023 από Kostaki Winery είναι μια πολύ διαφορετική πλευρά του μικρόρωγου Μοσχάτου, του γνωστού Muscat Blanc à Petits Grains. Είναι βοτανικό, με πράσινο φρούτο, κοφτερό και mineral σαν Riesling και μας κάνει να θέλουμε κι άλλο! Η Ευμορφία Κωστάκη (MW Student) και ο Lorenz Immerfall DipWSET, βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη και μας εντυπωσιάζουν δείχνοντας το δρόμο για υψηλής ποιότητας ξηρά Μοσχάτα!

Το Kostaki Winery ιδρύθηκε το 2023 στη Δυτική Σάμο από την Ευμορφία Κωστάκη, Χημικό και Οινολόγο με σπουδές σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία, και υποψήφια Master of Wine (Stage 2 Practical Only). Μαζί με τον Lorenz Immerfall DipWSET, δημιούργησαν ένα boutique οινοποιείο που παντρεύει την παράδοση με την τεχνογνωσία, εστιάζοντας στην κομψή και γεμάτη προσωπικότητα έκφραση του Μοσχάτου Σάμου. Με στόχο κρασιά ακριβείας, φινέτσας και διεθνούς προοπτικής, το Kostaki Winery αναδεικνύει τη Σάμο ως terroir παγκόσμιας κλάσης.

Tο Dry 2023 από Kostaki Winery προέρχεται από βιολογικούς αμπελώνες, ηλικίας άνω των 23 ετών. Τα αμπέλια είναι ξερικά, με αποτέλεσμα τα σταφύλια να έχουν μεγάλη συμπύκνωση αρωμάτων όταν φτάσουν στην πλήρη ωρίμασή τους. Μέχρι εδώ καλά. Στη συνέχεια κάνει κάτι καινοτόμο. Συνδυάζει 4 διαφορετικές μεθόδους οινοποίησης, από κρυοεκχύλιση (για να πάρουν μόνο τα κομψά αρώματα της ποικιλίας και να ενισχύσουν την ένταση και τον χαρακτήρα του κρασιού) μέχρι skin contact (έτσι γίνονται τα πορτοκαλί κρασιά), παλαίωση σε δρύινο βαρέλι (μόνο το 7% του κρασιού για να μην επισκιαστεί ούτε στο ελάχιστο η ποικιλία) και batonnage (για υφή και όγκο). Μπερδεύτηκες; Μην ανησυχείς, η Ευμορφία και ο Lorenz ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν για να φέρουν στο ποτήρι σου ένα πολύπλοκο, γαστρονομικό, με ένταση και προσωπικότητα Μοσχάτο που έχει και εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης! Δοκίμασε το και θα καταλάβεις!

Η ομάδα του Kostaki Winery μας έχει εντυπωσιάσει με την αφοσίωσή της στo Μοσχάτο αλλά και στο νησί της Σάμου και αν κρίνουμε από τα όσα ήδη λέγονται για τα κρασιά τους, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό είναι μόνο η αρχή!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Tο Dry 2023 από Kostaki Winery έχει φινετσάτα αρώματα από ανθούς εσπεριδοειδών, κυρίως λεμονιού και νεραντζιού, λουίζα, γιασεμί, πράσινο μήλο, σταφύλι, λεμόνι και lime, αχλάδι και φλούδα πορτοκαλιού, πλαισιωμένα από διακριτικές νότες ζύμης μπριος.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με υψηλή οξύτητα, με διακριτικά κρεμώδη υφή και γεύσεις από κίτρο, lime, λεμόνι, πράσινο μήλο, αχλάδι, βρεγμένη πέτρα και ξύσμα εσπεριδοειδών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Σάμος, Ελλάδα
Ποικιλία Μοσχάτο
Αρώματα άνθη εσπεριδοειδών, λεμόνι, νεράντζι, λουίζα, γιασεμί, πράσινο μήλο, σταφύλι, λεμόνι, lime, αχλάδι, φλούδα πορτοκαλιού, μπριος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 7%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8–10°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

DRY 2023 - KOSTAKI WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με όστρακα, λιγκουίνι με γαρίδες, κόλιανδρο και lime, carpaccio καραβίδας με αχινό και ξύσμα λεμόνι, χορτόπιτα με καλαθάκι Λήμνου.

Τάρτα με κολοκύθια & φρέσκο δυόσμο

750 γρ κολοκύθια

500 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα ή φέτα (αν προτιμάτε τα αλμυρά)

5 αβγά

Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλάτι (αν δεν έχετε βάλει φέτα)

Πιπέρι

250 γρ κρέμα γάλακτος

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Zύμη  Τάρτας (υπάρχει έτοιμη)

 


Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού και τα βάζουμε  σε σουρωτήρι με αλάτι, να βγάλουν τα νερά τους για 3-4 ώρες

Αφού τα σουρώσουμε πολύ καλά, πιέζοντάς τα δυνατά, γιατί βγάζουν πολύ νερό – τα βγάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ όπου τα ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά

Απλώνουμε τη ζύμη τάρτας σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε πάνω σε αυτό όλα τα υλικά. Τοποθετούμε μερικά τοματίνια κομμένα στην μέσα από πάνω, για στόλισμα

Βάζουμε το pyrex σε προθερμασμένο φούρνο για 45’, ώσπου να ροδίσει το μείγμα πάνω – κάτω και να φουσκώσει λίγο

Μόλις βγάλουμε το pyrex από το φούρνο διακοσμούμε με μια καρδιά από δυόσμο στο κέντρο

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε

 

της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Σ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}