ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Δυο Ποτάμια Λευκό 2023 - Κτήμα Σαμαρτζή
Κτήμα Σαμαρτζή

ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ ΛΕΥΚΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

  Ελλάδα / Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το λευκό της Κοιλάδας των Μουσών που ξεχωρίζει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Δυο Ποτάμια Λευκό του Κτήματος Σαμαρτζή αποτελεί ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικό δείγμα της κοιλάδας των Μουσών και της σπάνιας ποικιλίας Κοντούρα. Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνουν τα αμπέλια της Επισκοπής (55 χρονών σήμερα) τόσο περισσότερο μεγαλουργούν.

Η Λευκή Κοντούρα είναι ένας κλώνος του Σαββατιανού από την Βοιωτία. Το Κτήμα Σαμαρτζή βρίσκεται στην Άσκρη και έχει κάποια από τα πιο παλιά αμπέλια της περιοχής. Στον ξερικό οικογενειακό αμπελώνα Επισκοπή, στις πλαγιές του Ελικώνα, στην κοιλάδα των Μουσών καλλιεργείται η Λευκή Κοντούρα. Η ιδιαιτερότητα της θέσης του αμπελώνα ανάμεσα στις παλιές ροές των δύο αρχαίων ποταμών Περμησσού και Ολμειού, σε σημείο προστατευμένο από τους νότιους ανέμους και ευεργετούμενο από τους βόρειους που κατεβαίνουν από το όρος του Ελικώνα, την κάνει μοναδική για την καλλιέργεια της πολυδύναμης λευκής ποικιλίας. Η προσεκτική οινοποίηση του Πάνου Σαμαρτζή δίνει ένα εκφραστικό και φρουτώδες λευκό κρασί, ιδανικό για κάθε στιγμή.

Απόλαυσέ το τώρα ή κράτησέ το για καμιά 2ετία (όπως ήδη ξέρεις το Σαββατιανό και οι κλώνοι του εξελίσσονται υπέροχα στον χρόνο!)

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες και φινετσάτα αρώματα λεμονιού, πεπονιού και ροδάκινου που συμπληρώνονται από τροπικά όπως lime και ανανά. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με λιπαρή αίσθηση που εξισορροπείται περίτεχνα από την τραγανή οξύτητα. Στα έντονα και νόστιμα αρώματα στόματος κυριαρχούν το βερίκοκο και το πεπόνι τα οποία παραμένουν στην καλής διάρκειας επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Κοιλάδα Μουσών, Βοιωτία
Ποικιλία Λευκή Κοντούρα
Αρώματα μοσχολέμονο, βερίκοκο, ανανάς, πεπόνι, μεταλλικότητα, βούτυρο, γιασεμί, λεμονανθός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ ΛΕΥΚΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαβράκι με άγρια χόρτα, πράσινη σαλάτα με flakes γραβιέρας ή σπανακόρυζο.

Κριθαράκι με σπανάκι, γιαούρτι και γραβιέρα

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 μικρό ματσάκι μυρώνια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 30 ml. ελαιόλαδο, σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε ¼ από το ζεστό ζωμό, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρωδικα και όσο πιπέρι και αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Φροντίζουμε να είναι σπυρωτό αλλά όχι στεγνό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, την τριμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με επιπλέον γιαούρτι και γραβιέρα.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ανάλαφρη γεύση, φυτική λόγω του σπανακιού, ζητάει ένα κρασί με φρεσκάδα και φυτικές νύξεις. Θέλεις και αρκετό φρούτο για τη φρεσκάδα. Ένα blend λευκών ελληνικών ποικιλιών όπως το Αηδάνι και η Μονεμβασιά, ένα Ασύρτικο Μαλαγουζιά ή και ένα Sauvignon blanc θα έκαναν τέλεια τη δουλειά.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}