Το Πειραματικό Σαββατιανό του Οινοποιείου Μπουτάρη είναι μια καθαρόαιμη και νόστιμη έκφραση του Σαββατιανού. Η ποικιλία «γυμνή» από περιττά, δείχνει τον πραγματικό της χαρακτήρα και εντυπωσιάζει.
Όταν είσαι ένα από τα μεγαλύτερα και ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία στην Ελλάδα, με ιστορία από το 1879, τότε ο πειραματισμός είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και το οφείλεις στον εαυτό σου. Στο οινοποιείο της φοβερής και τρομερής Ρωξάνης Μάτσα δοκίμασαν μια τέτοια πειραματική ήπια οινοποίηση στο Σαββατιανό. Τα σταφύλια μαζεύτηκαν με το χέρι την κατάλληλη στιγμή και έπειτα πήραν μόνο τον πρόρωγο. Το κρασί ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, χωρίς προσθήκη θειωδών. Το κρασί έμεινε σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του για αρκετούς μήνες και έπειτα εμφιαλώθηκε, με ήπιες παρεμβάσεις. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και εκφραστικό, με τραγανή οξύτητα.
Δοκίμασε το Πειραματικό Σαββατιανό του Οινοποιείου Μπουτάρη τώρα, οι φιάλες είναι περιορισμένες.