Ο Νίκος Γαβαλάς, επιστρέφει με ένα εκπληκτικό λευκό κρασί, το Φραγκόσπιτο Λευκό 2017 από το ομώνυμο αμπελοτόπι με το χαρακτηριστικό μισογκρεμισμένο αγροτόσπιτο.
Η ιστορία ξεκινά το 1906, όταν ο παππούς του, Εμμανουήλ Γαβαλάς, φύτεψε τα πρώτα αμπέλια και χρησιμοποιώντας τα μινωικά λαξευτά πατητήρια του χωριού του παρήγαγε κρασί για την τοπική αγορά, και συνεχίζεται έως σήμερα με την τρίτη γενιά να παράγει βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιά από γηγενείς και ξένες ποικιλίες.
Το λευκό αδερφάκι του αγαπημένου μας ερυθρού Φραγκόσπιτου παράγεται από το χαρμάνιασμα δύο έντονα αρωματικών γηγενών ποικιλιών, της Μαλβαζίας και του Μοσχάτου Σπίνας. Το εκρηκτικό αποτέλεσμα, τόσο σε αρώματα όσο και γεύσεις, έκανε την ομάδα του botilia.gr να βάλει πολλά αστεράκια δίπλα στο όνομά του!