ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φραγκόσπιτο Λευκός 2017 - Νίκος Γαβαλάς
Κτήμα Νίκος Γαβαλάς

ΦΡΑΓΚΟΣΠΙΤΟ ΛΕΥΚΟΣ 2017 - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα εκρηκτικό χαρμάνι γεμάτο ένταση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Νίκος Γαβαλάς, επιστρέφει με ένα εκπληκτικό λευκό κρασί, το Φραγκόσπιτο Λευκό 2017 από το ομώνυμο αμπελοτόπι με το χαρακτηριστικό μισογκρεμισμένο αγροτόσπιτο.

Η ιστορία ξεκινά το 1906, όταν ο παππούς του, Εμμανουήλ Γαβαλάς, φύτεψε τα πρώτα αμπέλια και χρησιμοποιώντας τα μινωικά λαξευτά πατητήρια του χωριού του παρήγαγε κρασί για την τοπική αγορά, και συνεχίζεται έως σήμερα με την τρίτη γενιά να παράγει βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιά από γηγενείς και ξένες ποικιλίες.

Το λευκό αδερφάκι του αγαπημένου μας ερυθρού Φραγκόσπιτου παράγεται από το χαρμάνιασμα δύο έντονα αρωματικών γηγενών ποικιλιών, της Μαλβαζίας και του Μοσχάτου Σπίνας. Το εκρηκτικό αποτέλεσμα, τόσο σε αρώματα όσο και γεύσεις, έκανε την ομάδα του botilia.gr να βάλει πολλά αστεράκια δίπλα στο όνομά του!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με ελαφριές πρασινωπές αντάυγειες.

Στη μύτη, πάρτι αρωμάτων με λευκόσαρκα και κίτρινα φρούτα να συνδυάζονται με τροπικά και ανθικά αρώματα σε ένα εκρηκτικό σύνολο. Ροδάκινο, βερίκοκο και ώριμο αχλάδι συναντούν ανανά και πεπόνι σε φόντο γιασεμιού, γαρδένιας και τριαντάφυλλου.

Στο στόμα μέτριου όγκου σώμα με ισορροπημένη οξύτητα που χαρίζει λεμονάτη αίσθηση στο ροδάκινο και το γιασεμί που ξεχωρίζουν στα αρώματα στόματος. Η μακριάς διάρκειας επίγευση αφήνει φρουτένια αίσθηση που παραμένει για ώρα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Malvasia Aromatica, Μοσχάτο Σπίνας
Αρώματα Ροδάκινο, βερίκοκο, ώριμο αχλάδι, ανανάς, πεπόνι, γιασεμί, γαρδένια, τριαντάφυλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΡΑΓΚΟΣΠΙΤΟ ΛΕΥΚΟΣ 2017 - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδυάστε το με δροσερές σαλάτες και πιάτα κοτόπουλου.

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}