Ο Κώστας Βρυνιώτης, στα Γιάλτρα Αιδηψού με τη μαγευτική θέα αποφάσισε να φτάσει την σπάνια, άγνωστη τοπική ποικιλία Βραδιανό στα άκρα δοκιμάζοντάς τη σε έναν ενισχυμένο επιδόρπιο οίνο.
Η φλούδα ήρθε σε επαφή με τον μούστο πριν τη ζύμωση και μετά από αφαίμαξη ποσότητας Βραδιανού, η ζύμωση διεκόπη όταν έφτασε στα 6 baume με ενίσχυση αλκοόλης. Παρέμεινε καρτερικά σε ένα μικρό βαρέλι γαλλικής δρυός για 2 χρόνια πριν εμφανιστεί στα ποτήρια μας και κλέψει τις καρδιές μας.
Το "G” 2012 της Οινοποιίας Βρυνιώτη κυκλοφόρησε σε 600 φιάλες των 500ml.
Αυτές είναι οι τελευταίες φιάλες του οινοποιείου.
Χρειάστηκε κόπος για να πείσουμε τον παραγωγό τους να τις αποχωριστεί και πραγματικά μεγάλη δύναμη για να τις μοιραστούμε...
Αλήθεια!