Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Gewurztraminer 2018 - Villa Wolf (Ernst Loosen)
Villa Wolf (Ernst Loosen)

GEWURZTRAMINER 2018 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

  Pfalz, Γερμανία
€11,20
9.50
€9,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ζουμερό, φρουτώδες, εκπληκτικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Gewurztraminer από την Villa Wolf του Ernst Loosen είναι ένα κρασί που κυριολεκτικά σε τραβάει από τη μύτη, όπως κάθε καλό Gewurz που σέβεται τον εαυτό του. Τυπικός αρωματικός χαρακτήρας και ελάχιστα υπολειμματικά, τόσα όσα θέλεις για να το αγαπήσεις. 

To οινοποιείο Villa Wolf είναι το δεύτερο οινοποιείο του Ernst Loosen, ο οποίος δε μπορούσε να αρκεστεί μόνο στο οινοποιείο του στο Mosel. Ο ιδιαίτερος αυτός τύπος μετά την εκκωφαντική του επιτυχία στο Mosel αποφάσισε να κατακτήσει και το Phalz. Το Phalz συνορεύει με την Αλσατία αλλά έχει τελείως διαφορετικό terroir και στυλ κρασιών από το Mosel. Το Gewurz προέρχεται τόσο από ιδιόκτητους αμπελώνες όσο και από αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της περιοχής. Κατά τον χειρωνακτικό τρύγο επιλέγονται προσεκτικά μόνο όσο σταφύλια είναι ώριμα αλλά όχι προσβεβλημένα από βοτρύτη. Έπειτα ζυμώνουν και ωριμάζουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Με εντυπωσιακή τυπικότητα και φινέτσα σίγουρα θα το λατρέψουν οι φανατικοί της ποικιλίας. 

Επίσης αν θες να εντυπωσιάσεις το θηλυκό της ζωής σου, το Gewurztraminer από τη Villa Wolf του Ernst Loosen σίγουρα θα της κλέψει την καρδιά.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ωχρό λεμονί.

Μύτη εκρηκτικά αρωματική με κυρίαρχα τα αρώματα του lychee, του τριαντάφυλλου, του lime και του βερίκοκου. Νύξεις ροδάκινου, πεπονιού και αγιοκλήματος συμπληρώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφριά γλυκύτητα. Ζουμερά, ώριμα φρούτα όπως ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο, lychee και lime συναντούν το αγίοκλημα, το μέλι και το καραμελωμένο ginger. Φρουτώδης επίγευση που διαρκεί!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Pfalz, Γερμανία
Ποικιλία Gewurztraminer
Αρώματα ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο, lychee, lime, αγίοκλημα, μέλι, καραμελωμένο ginger.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

GEWURZTRAMINER 2018 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μόνο του σαν απεριτίφ ή εναλλακτικά συνδύασέ το με πικάντικα πιάτα ασιατικής κουζίνας ή με πικάντικα αλμυρά τυριά.

Σαλάτα με Μάνγκο, Τσίλι και Φυστικοβούτυρο

  • 1 μάνγκο
  • 150 gr. κινέζικο λάχανο
  • 150 gr. μωβ λάχανο
  • 150 gr. πολύχρωμες πιπεριές
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 Τσίλι
  • 1 αγγούρι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Φρέσκος κόλιανδρος
  • Σουσάμι προαιρετικά

 

Για το dressing φυστικοβούτυρου

  • 100 gr. φυστικοβούτυρο
  • 20 gr. τζίντζερ φρέσκο
  • 1  σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 20 ml. παρθένο σησαμέλαιο
  • 30 ml. ζεστό νερό
  • 40 gr. μαύρη ζάχαρη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Χυμό από ένα λάιμ

 

<div i

Ψιλοκόβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές  και το πατάμε με τα χέρια μας λίγο ώστε να μαλακώσει.

Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές ,το τσίλι και το μανγκο.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τον κόλιανδρο και τα προσθέτουμε.

 

Προετοιμασία για το dressing

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, την σάλτσα ντομάτας, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, το φυστικοβούτυρο, το τριμμένο τζίντζερ και το τριμμένο σκόρδο .

Ρίχνουμε τους χυμούς από το λεμόνι και το λάιμ και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά.

Τη μισή ποσότητα από το dressing την περιχύνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού.

Την υπόλοιπα ποσότητα την προσθέτουμε πριν το σερβίρισμα.

 

ExtraTip!

Προσθέστε σουσάμι και τηγανητό κρεμμύδι κατά το σερβίρισμα.

Δοκιμάστε τις εξής παραλλαγές όπως κολοκυθάκι, μπρόκολο, καλαμπόκι, ψητό κοτόπουλο ή ψητό μοσχάρι σε λωρίδες.

Προσθέστε καλαμπόκι, ρίζες μπαμπού ή φύτρες από φασόλια για να κάνετε ακόμα πιο υγιεινή τη σαλάτα σας.

 

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}