ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Guiberteau - Saumur Blanc Le Bourg 2021
Vignobles de la Coulée de Serrant

GUIBERTEAU - SAUMUR BLANC LE BOURG 2021

  Γαλλία / Loire
€61,40
€53,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα περιζήτητο Chenin Blanc από παλαιά κλήματα του Saumur!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Saumur Le Bourg blanc 2021 του Guiberteau είναι ένα σπάνιο και περιζήτητο κρασί, από Chenin Blanc, που όμοιο του δεν έχεις δοκιμάσει. Αν σου αρέσουν τα κρασιά που βροντοφωνάζουν την καταγωγή τους και αν αγαπάς το Chenin, τότε αυτό το κρασί δεν πρέπει να το χάσεις.

Ο Guiberteau είναι ένα από τα σπουδαιότερα οινοποιεία του Saumur και στο όνομά του ορκίζονται Masters of Wine, οινοκριτικοί, οινόφιλοι σε όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία του οινοποιείου συνοψίζεται στα εξής: βιολογική καλλιέργεια, χειρωνακτικός τρύγος, ελάχιστες παρεμβάσεις και θειώδη. Το οινοποιείο βρίσκεται στο Saint-Just-sur-Dive, ακριβώς νότια της πόλης Saumur και διαθέτει 42 στρέμματα αμπελώνων, ηλικίας από 5 ως 80 ετών. Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά από το 1934, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια στην περιοχή και έφτιαξε το οινοποιείο, ενώ από το 1996 στο τιμόνι του οινοποιείου βρίσκεται ο Romain Guiberteau. Η μοναδική φινέτσα και η ποιότητα των κρασιών τους τους έχει ανοίξει τις πόρτες για τα διασημότερα εστιατόρια και wine bars του κόσμου όπως το Noble Rot του Λονδίνου.

Το Saumur Le Bourg blanc 2021 του Guiberteau προέρχεται από ένα από τα καλύτερα terroirs της περιοχής, γνωστό για το ασβεστολιθικό του έδαφος που δίνει στα κρασιά νότες ορυκτότητας και αξιοσημείωτο βάθος. Φτιαγμένο από παλιά αμπέλια (80 ετών), αυτό το κρασί συγκρίνεται συχνά με τα μεγάλα λευκά κρασιά της Βουργουνδίας, από άποψη φινέτσας αλλά και δυνατότητας παλαίωσης. To κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες μέσα σε παλιά βαρέλια, όπου και παραμένει για 12 μήνες.

Οι φιάλες είναι αυστηρά περιορισμένες οπότε κάνε μια φιάλη Saumur Le Bourg blanc 2021 του Guiberteau δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Λαμπερό χρυσαφί χρώμα και πολύπλοκη μύτη, με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων (μήλο, αχλάδι) και εσπεριδοειδών όπως γκρέιπφρουτ, μανταρίνι και λεμόνι. Οι έντονες λουλουδένιες (αγιόκλημα, άνθη πορτοκαλιάς) και ορυκτές νότες χαρίζουν πολυπλοκότητα.

Στο στόμα, έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση, κρεμώδη υφή και ζωηρή οξύτητα που χαρίζει φρεσκάδα και ισορροπία. Η χαρακτηριστική ορυκτότητα του Bourg είναι πανταχού παρούσα, προσφέροντας ένα μακρύ και “αλμυρό” τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Λίγηρας, Γαλλία
Ποικιλία Chenin Blanc
Αρώματα μήλο, αχλάδι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, λεμόνι, αγιόκλημα, άνθη πορτοκαλιάς, ορυκτές νότες
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GUIBERTEAU - SAUMUR BLANC LE BOURG 2021

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με παλαιωμένα κίτρινα τυριά, στρείδια, ψητό κοτόπουλο με μυρωδικά, σπαράγγια ή μανιτάρια.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}