ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Cuvee Particuliere 2016 - Gustave Lorentz
Gustave Lorentz

RIESLING CUVEE PARTICULIERE 2016 - GUSTAVE LORENTZ

  Γαλλία / Alsace
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα πληθωρικό Riesling από τον maître του είδους!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Gustave Lorentz Riesling Cuvee Particuliere είναι ένα ζουμερό και πληθωρικό Riesling από τον maître του είδους. Αν βρίσκεις τα Riesling της Γερμανίας και της Νέας Ζηλανδίας κομματάκι αυστηρά τότε αυτό το Riesling από την Αλσατία θα σε ενθουσιάσει με την εκφραστικότητα του.

To οινοποιείο ιδρύθηκε το 1836 και έκτοτε έχουν περάσει από τη διοίκησή του 7 ολόκληρες γενιές. Οι δυσκολίες, η φυλλοξήρα και άλλα δεινά χτύπησαν το κτήμα αλλά η μάχη δεν εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα το οινοποιείο να είναι σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα της περιοχής. Η ουσία των κρασιών του οινοποιείου είναι βασισμένη στην έκφραση του terroir και της ποικιλίας σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες τις κάθε χρονιάς. Ένα τέτοιο κρασί είναι και το Gustave Lorentz Riesling Cuvee Particuliere. Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες του Gustav Lorentz και το κρασί αντανακλά το κλασικό στυλ του οινοποιείου. Αυτό μεταφράζεται σε ένα πολύ αρωματικό λευκό κρασί με έντονη οξύτητα, πλούσιο τροπικό φρούτο και ορυκτό χαρακτήρα, σχεδιασμένο για βαθιά παλαίωση.

Απόλαυσέ το παρέα με sushi και ζήσε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Gustave Lorentz Riesling Cuvee Particuliere έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, μοσχολέμονου, ροδάκινου, ανανά, πεπονιού, κερήθρας, λεμονανθών και βερίκοκου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Ώριμα τροπικά φρούτα μπλέκονται με εσπεριδοειδή, λευκά άνθη και νότες πετρόλ.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Αλσατία, Γαλλία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα λεμόνι, μοσχολέμονο, ροδάκινο, ανανάς, πεπόνι, κερήθρα, λεμονανθός, βερίκοκο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING CUVEE PARTICULIERE 2016 - GUSTAVE LORENTZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με sushi, burrata με ψητά σταφύλια, μπαρμπούνι μαρινάτο με εσπεριδοειδή και chili 

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά

Για τη σαλάτα
 1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη με λόλα - ρόκα
 1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
 1 ξινόμηλο
 1 μαραθόριζα
 3 ραπανάκια
 3-4 καρύδια
 Αυγά πέστροφας, προαιρετικά

Για το dressing
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 15 γρ. άνηθο 
 10 γρ. μάραθο
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
 1 λεμόνι
 40 ml. ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.


Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα και χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποίο έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.


Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και  τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος ραντίζοντας με dressing.


Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια, χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}