ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Γυμνή Βασίλισσα 2022 - Κτήμα Πιερία Ερατεινή
Κτήμα Πιερία Ερατεινή

ΓΥΜΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€19,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια βασίλισσα δεν φοβάται να αποκαλυφθεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Γυμνή Βασίλισσα 2022 από το Κτήμα Πιερία Ερατεινή, κυκλοφορεί ανάμεσά μας γυμνή από υπερβολές και στολίδια, αποκαλύπτοντας τη δύναμη της απλότητας και του χαρακτήρα του τόπου της. Έχει για υπασπιστές της το Ασύρτικο και το Chardonnay,αλλά και το μοναδικό terroir του Ολύμπου, την υπομονή του χρόνου, το ξύλο της ακακίας και την αφοσίωση των οινοποιών που την κάνουν να λάμπει!

Το Κτήμα Πιερία Ερατεινή ιδρύθηκε το 2007 στον Κολινδρό Πιερίας από τους οινολόγους Παύλο Αργυρόπουλο, Ανδρέα Πάντο και Στέλιο Πυρπυλή, με όραμα να αναδείξουν την οινική δυναμική της περιοχής του Ολύμπου. Τα αμπέλια του κτήματος βρίσκονται σε μια εξαιρετική θέση ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, στους πρόποδες του Ολύμπου και σε έκταση περίπου 150 στρεμμάτων. Η καλλιέργειά τους είναι βιολογική, ενώ το μοναδικό μικροκλίμα ευνοεί την παραγωγή κρασιών με φρεσκάδα, πολυπλοκότητα και δυνατότητα παλαίωσης. Το οινοποιείο πιστεύει και επενδύει μόνο σε χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και σπάνιες οινοποιητικές επιλογές, που καταλήγουν σε κρασιά που έχουν συνέπεια και βαθιά αποτύπωση του τόπου τους.

Για τη Γυμνή Βασίλισσα 2022 έχουν συνδυάσει 85% Ασύρτικο και 15% Chardonnay, από αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε νέα βαρέλια ακακίας, που δίνουν στο κρασί χαρακτηριστικά διακριτικά αρώματα από άνθη ακακίας και αγιόκλημα. Στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει σε επαφή με τις οινολάσπες του, αποκτώντας όγκο και πολυπλοκότητα. Η 12μηνη συνολική παραμονή του στα βαρέλια ακακίας, χαρίζουν στο κρασί απολαυστική υφή και έναν πραγματικά αριστοκρατικό χαρακτήρα, που αρμόζει μόνο σε μια αληθινή βασίλισσα.

Δοκίμασέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η Γυμνή Βασίλισσα 2022 από το Κτήμα Πιερία Ερατεινή έχει πλούσιο αρωματικό προφίλ με νότες από άνθη ακακίας, αγιόκλημα, ώριμο περγαμόντο, φλούδες λεμονιού, μέλι, φουντούκι και φασκόμηλο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και βελούδινη, λιπαρή υφή. Μελωμένο πορτοκάλι, ώριμο ροδάκινο, αμύγδαλο, φρυγανιά, διακριτικές νότες ανθών ακακίας και μια διακριτική αλμυρή επίγευση, συνθέτουν ένα πολύ εκλεπτυσμένο και αριστοκρατικό γευστικό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Κολινδρός, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο, Chardonnay
Αρώματα άνθη ακακίας, αγιόκλημα, ώριμο περγαμόντο, φλούδες λεμονιού, μέλι, φουντούκι, φασκόμηλο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΓΥΜΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με κοτόπουλο ρολό, καρμπονάρα, πάπια με πορτοκάλι ή χτένια σοτέ σε βούτυρο.

Λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

250g Κοφτό μακαρονάκι Ολικής Άλεσης
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι τον υπόλοιπο ζωμό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}