ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Naked White 2022 - Weingut Heinrich
Weingut Heinrich

NAKED WHITE 2022 - WEINGUT HEINRICH

  Αυστρία
€16,30
€14,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πιο νόστιμο λευκό βιοδυναμικής καλλιέργειας, που σίγουρα θα λατρέψεις!  

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μόλις δοκιμάσαμε το Naked White - Weingut Heinrich, κοιταχτήκαμε σιωπηλά και αρχίσαμε να κουνάμε συγκαταβατικά τα κεφάλια. Λατρέψαμε το φρέσκο και πολύ φρουτώδη χαρακτήρα του, τα λουλουδάτα ανοιξιάτικα αρώματα και την αναζωογονητική του οξύτητα. Αν σχολιάσουμε και την τιμή του, αυτό είναι το πιο value for money λευκό που θα απολαμβάνεις καθημερινά!

Οι Gernot και Heike Heinrich το 1985 αποφάσισαν να αφιερωθούν στην παραγωγή ποιοτικών και αντιπροσωπευτικών της περιοχής κρασιών και ανέλαβαν το οικογενειακό οινοποιείο Gernot, το 1985. Με πρωτιά στην καινοτομία και απόλυτο σεβασμό στη φύση και τον πλανήτη, το 2006 στράφηκαν αποκλειστικά στη βιοδυναμική καλλιέργεια, γιατί πίστεψαν στην ειρηνική συμβίωση των αμπελιών, με το περίπλοκο αλλά απόλυτα υγιές οικοσύστημα στο οποίο ζουν. Οι αμπελώνες βρίσκονται και στις δυο πλευρές της λίμνης Neusiedl, με ποικιλομορφία σύστασης εδάφους. Σήμερα παράγουν φυσικά κρασιά με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση, από το αμπέλι μέχρι και την εμφιάλωση.

Για το Naked White - Weingut Heinrich τα σταφύλια μαζεύονται και από τις δυο πλευρές τις λίμνης. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και φτιάχνει ένα μωσαϊκό από πολλές ποικιλίες με τα Chardonnay και Pinot Blanc να πρωταγωνιστούν. Ενώ οι ποικιλίες Welschriesling, Grüner Veltliner, Neuburger, Muskat Ottonel, Pinot Gris, Roter Traminer, κάνουν την ομάδα ασυναγώνιστη! Με την ολονύκτια διαβροχή τους τα αρώματα ενισχύονται και στη συνέχεια ξεκινά αυθόρμητη ζύμωση ολόκληρων των τσαμπιών με φυσικές ζύμες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και παλαίωση, πάνω από ένα χρόνο, σε φυσικές οινολάσπες μέσα σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο με ελάχιστη χρήση θειωδών.

Το Naked White είναι ένα απόλυτα φυσικό και πολύ νόστιμο χαρμάνι ποικιλιών που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Αυτό το παρτυ γεύσεων και αισθήσεων, το απολαμβάνεις εύκολα μόνο του, αλλά αν το βάλεις στο τραπέζι θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος του ζουμερού burger, της ποικιλίας τυριών αλλά και του πιάτου ωμών θαλασσινών.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει χρυσό χρώμα με κίτρινες ανταύγειες. Πυκνά αρώματα ώριμου αχλαδιού και πορτοκαλιού. Εμφανίζονται πικάντικες νότες από ginger, γλυκάνισο και φρεσκοτριμμένου λευκού πιπεριού, ενώ η παλέτα συμπληρώνεται με φρέσκα αρώματα ροδοπέταλου, λεμονανθών και μελιού, με μια απαλή πετρώδη ορυκτότητα στο τελείωμα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με ζωηρή οξύτητα. Ζουμερό φρούτο μήλο, αχλάδι πλαισιώνονται με νότες εσπεριδοειδών, ζύμης, βουτύρου και αλμυρές νότες. Υπέροχη δομή και απόλυτα ισορροπημένο σύνολο, με μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αυστρία
Ποικιλία Chardonnay Blend
Αρώματα Ροδοπέταλο, λεμονανθός, μέλι, ορυκτότητα, μήλο, αχλάδι, ζύμη, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Ναι

NAKED WHITE 2022 - WEINGUT HEINRICH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα ωμά θαλασσινά, μαροκινό κοτόπουλο Ταζίν ή με ζυμαρικά και καπνιστό σολομό.

Κοτόπουλο με κόλιανδρο

  • 75 gr ωμά, ανάλατα κάσιους
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια
  • 25gr φρέσκο κόλιανδρο και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κουταλιού της σούπας κύμινο
  • 6 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 25g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • φέτες lime για το σερβίρισμα



 

  1. Αφήστε τα κάσιους να μουλιάσουν για 20 λεπτά σε 200ml κρύο νερό.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Μόλις οι ξηροί καρποί μαλακώσουν, τοποθετήστε τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το κόλιανδρο. Αναμίξτε τα σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα ενιαίο, παχύ μίγμα.
  4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε ελαφρά το μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά. Προσθέστε το παχύ μίγμα και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέστε 200ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά του χωρίς όμως να ξεραθεί. Σερβίρετε με πιλάφι, στίψτε λίγο χυμό lime και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Συνδυασμός με κρασί

Το κόλιανδρο και το τζίντζεςρ είναι τα εντονότερα υλικά της συνταγής και επιβάλονται στα υπόλοιπα. Sauvignon Blanc με φυτικότητα και έντονα βιδιανά θα ανταπεξέλθουν άψογα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση του ήδη νόστιμου πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}