ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Historic Blanco 2018 - Terroir Al Limit
Terroir Al Limit

HISTORIC BLANCO 2018 - TERROIR AL LIMIT

  Ισπανία / Priorat
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το άλλο πρόσωπο του Priorat!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Historic Blanco Terroir Al Limit είναι ένα απίθανα νόστιμο λευκό κρασί από το Priorat, που δείχνει τα ανεξάντλητα όρια αυτής της περιοχής. Α, επίσης φέρει την υπογραφή του μάγου των παλαιών κλημάτων, του Eben Sadie.

Ο Sadie είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους οινοποιούς παγκοσμίως και έχει δουλέψει με παλιά κλήματα σημαντικότατων terroir σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2001 γνώρισε τον Dominik Huber στο Mas Martinet και το πάθος τους για το κρασί και τη γαστρονομία τους έκανε αυτομάτως φίλους. Με τη βοήθεια της οικογένειας Perez, του οινοποιείου Mas Martinet, αγόρασαν αρχικά σταφύλια και νοίκιασαν λίγο χώρο στο οινοποιείο για να δημιουργήσουν το δικό τους κρασί. Η πρώτη χρόνια που οινοποίησαν ήταν αυτή του 2001, με τις προοπτικές να δείχνουν ανεξάντλητες, οπότε το 2003 μεταφέρθηκαν σε ένα μικρό κελάρι στην Torroja, την καρδιά του Priorat. To Historic έχει διαφορετική φιλοσοφία από τα υπόλοιπα κρασιά Terroir Al Limit. Σε αντίθεση με τον καθαρά τοπικό (single vineyard) χαρακτήρα των κρασιών του οινοποιείου, το Historic Blanco παράχθηκε με σκοπό να αντανακλά τον συνολικό χαρακτήρα του Priorat.

Το Historic Blanco Terroir Al Limit Blanco, προέρχεται από αμπελοτόπια από 9 διαφορετικά χωριά (Bellmunt, Gratallops, El Lloar, Escaladei, Poboleda, Porrera, Torroja, Vilella Alta, Vilella Baixa) και από κλήματα 35 – 50 ετών. Το χαρμάνι αποτελείται από 75% λευκό Grenache και 25% Macabeu. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε τσιμεντένιες δεξαμενές, για 8 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς παρεμβάσεις στο οινοποιείο και είναι απλά απίθανο.

Αν ψάχνεις να δοκιμάσεις τι κρασιά βγάζει επιτέλους αυτό το Priorat, τo Historic Blanco Terroir Al Limit είναι μάλλον ο καλύτερος τρόπος να μπεις για τα καλά στο παιχνίδι.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Historic Terroir Al Limit έχει απαλό λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, αχλαδιού, γκρέιπφρουτ, περγαμόντου, λευκών λουλουδιών και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και κρεμώδη υφή. Αρώματα μανταρινιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού, λεμονανθών και φασκόμηλου γεμίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πριοράτ, Ισπανία
Ποικιλία Grenache Blanc, Macabeu
Αρώματα λεμόνι, αχλάδι, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, λευκά λουλούδια, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

HISTORIC BLANCO 2018 - TERROIR AL LIMIT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Τέλειος συνδυασμός με curry με γαρίδες, κοτόπουλο μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή και βότανα, λαβράκι με πουρέ αρακά

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}