Το Isolation από το οινοποιείο του Νίκου Χατζάκη έφτασε και ήταν ένα δίλημμα που μας ταλάνιζε καιρό. Μια εσωτερική διαμάχη, μήπως τελικά το κρατήσουμε όλο για εμάς, αλλά τελικά αυτό το κρασί είναι ένα αριστούργημα που πρέπει να το μοιραστούμε!
Ο ταλαντούχος οινολόγος και παραγωγός, πίσω από το boutique Oινοποιείο Σύρου, θέλει να δείξει σε όλους πως το terroir της Σύρου, έχει κάτι το ιδιαίτερο. Με προσήλωση και μεράκι, έκανε μια εισαγωγή στις δυνατότητες του τόπου, πέρασε από το πειραματικό στάδιο σε εκείνο της παραγωγής εξαιρετικών κρασιών και μόλις έκοψε την κορδέλα για να εγκαινιάσει την κατηγορία των ξεχωριστών και σπάνιων. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία πως η Σύρος είναι ένας τόπος ξεχωριστός και ο Νίκος γνωρίζει καλά πως μπορεί να αναδείξει εξίσου τόσο τις τοπικές, όσο και τις υπόλοιπες κυκλαδίτικες ποικιλίες.
Το Σεριφιώτικο έχει ταιριάξει μοναδικά στο Συριανό έδαφος, ενώ τα 50 έτη των αμπελιών και η άριστη ωρίμανσή τους στα ορεινά του νησιού, εκφράζουν απόλυτα την τυπικότητα της ποικιλίας. Η ανάμειξή του με 50% Ασύρτικο έδωσε ένα χαρμάνι που δεν συναντάς συχνά και δεν θα πίστευες ποτέ πόσο ισορροπημένο μπορεί να είναι. Η ζύμωση του κρασιού σε βαρέλι με γηγενείς ζύμες το στρογγύλεψε, ενώ η παραμονή του με τις οινολάσπες για 8 μήνες, έδωσε επιπλέον πολυπλοκότητα, διατηρώντας όμως τη φρεσκάδα και τα κομψά αρώματα των ποικιλιών ζωντανά. Ο πολύτιμος χυμός εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα και το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά καθηλωτικό.
Το Isolation, μπήκε ελάχιστες φιάλες και ανήκει στην κατηγορία κρασιών «φαντομάς», αφού πολλοί το άκουσαν αλλά λίγοι το είδαν. Προτείνουμε με συνοπτικές διαδικασίες να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις διότι πολύ σύντομα θα κάνει φτερά!