ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Kliprug Chenin Blanc 2022 - Kaapzicht
Kaapzicht

KLIPRUG CHENIN BLANC 2022 - KAAPZICHT

  Νότιος Αφρική
€23,90
€20,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα φρέσκο, τραγανό νεοκοσμίτικο Chenin Blanc και 92pts από τον Tim Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αν λατρεύεις τις οξύτητες και θέλεις να ξεφύγεις από Ασύρτικα και Riesling, τότε το Kliprug Chenin Blanc - Kaapzicht από τη Νότια Αφρική, σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Θέλαμε πολύ καιρό να βρούμε ένα Chenin Blanc που να εκφράζει την τυπικότητα της ποικιλίας, αλλά στην πιο νεοκοσμίτικη version της. Έχει αρωματική καθαρότητα, είναι φρέσκο και εμείς καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μερικές μόνο φιάλες!
 
Το οινοποιείο Kaapzicht βρίσκεται στην πιο διάσημη οινοπαραγωγική περιοχή της Ν. Αφρικής, το Stellenbosch. Το 1946 ο David Steytler, ταγματάρχης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, αποφάσισε να παρατήσει τα αξιώματα και να γίνει αμπελουργός! Ένα χρόνο αργότερα φύτεψε τα πρώτα αμπέλια με Chenin Blanc, που σήμερα είναι από τα παλαιότερα της Ν.Αφρικής. Το οινοποιείο πλέον λειτουργεί με την 4η  γενιά στο τιμόνι και τον Danie Jnr να συνεχίζει την παράδοση. Ο αμπελώνας Kliprun, φυτεύτηκε το 1982 σε άγρια βραχώδη εδάφη και ανήκει στη σπάνια κατηγορία Old Vines της Ν.Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει συνολικά μόνο 10 αμπελώνες και αφορά αυστηρά σε αμπέλια ηλικίας 35 ετών και άνω.
 
Το Kliprug Chenin Blanc - Kaapzicht, προέρχεται από χυμό ήπιων πιέσεων που ζύμωσε για 2-4 εβδομάδες σε βαρέλια. Παλαίωσε εκεί για 10 μήνες πριν την εμφιάλωσή του, αποκτώντας μια ελαφρά λιπαρή αίσθηση και βελούδινη υφή, διατηρώντας όμως τη φρεσκάδα του φρούτου. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που του χάρισαν 92pts από τον Tim Atkin.
 
Θα το απολαύσεις τώρα και μέσα στα επόμενα 3 χρόνια! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Μέτρια έντασης αρώματα από κίτρο, κομπόστα ροδάκινο, ώριμο βερίκοκο, κυδώνι, κερήθρα, μαγειρεμένο μήλο και πικάντικες νότες ginger.
 
Στο στόμα έχει ελαφρώς λιπαρή, βελούδινη υφή με τραγανή εξισορροπητική και δροσερή οξύτητα. Αρώματα από πράσινο μήλο, κυδώνι, μέλι, βανίλια, ανανά, με μια μακρά απολαυστική επίγευση ginger.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Stellenbosch, Νότια Αφρική
Ποικιλία Chenin Blanc
Αρώματα Κίτρο, κομπόστα ροδάκινο, βερίκοκο, κυδώνι, κερήθρα, μήλο, ginger
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

KLIPRUG CHENIN BLANC 2022 - KAAPZICHT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με οστρακοειδή, λαβράκι ψητό, σαλάτα με ζυμαρικά και σολομό

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}