ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Καμαράς 2021 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΚΑΜΑΡΑΣ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€81,90
€67,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ξεχωριστό διαμάντι υπεραιωνόβιων αμπελώνων!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Καμαράς 2021 του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος είναι ένα δείγμα του σπάνιου οινικού πλούτου της Σαντορίνης και ανήκει στη single vineyard σειρά του οινοποιείου. Η μοναδικότητα των υπεραιωνόβιων αμπελώνων αποτυπώνεται σε κάθε γουλιά, σε ένα κρασί με πληθωρική προσωπικότητα, αυθεντική έκφραση του terroir του ηφαιστειογενούς νησιού και ελάχιστες φιάλες!

Το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος είναι ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της Σαντορίνης, με βαθιές ρίζες πίσω στο χρόνο και στην παράδοση του νησιού. Διαθέτει μερικά από τα γηραιότερα αμπέλια της Σαντορίνης, που δίνουν κρασιά με ακριβή αποτύπωση τόσο της ποικιλίας όσο και του terroir του νησιού.

Η Σαντορίνη Καμαράς 2021 του Καραμολέγκου είναι ένα από αυτά τα κρασιά και γεννιέται από ένα σπάνιο, single vineyard αμπελοτόπι στο Ακρωτήρι, όπου τα κλήματα ξεπερνούν τα 150 χρόνια ζωής. Εκεί, το έδαφος είναι πολύ φτωχό σε θρεπτικά συστατικά και νερό, καθώς και ταλαιπωρημένο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα αμπέλια λοιπόν δίνουν ελάχιστα σταφύλια που είναι πραγματικά πολύτιμα, έχουν ασύγκριτη συμπύκνωση και εκφραστικότητα, και καταλήγουν σε ένα αυθεντικό κρασί, που καθρεφτίζει τις ιδιαιτερότητες του εδάφους από το οποίο προήλθε.

Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες του για 12 μήνες, με συχνό batonnage, γεγονός που του δίνει όγκο και λιπαρότητα. Ολοκληρώνει την ωρίμασή του με έναν ακόμη χρόνο στη φιάλη, αποκτώντας επιπλέον βάθος, πολυπλοκότητα και ισορροπία.

Ο Καμαράς 2021 του Καραμολέγκου είναι μια Σαντορίνη που θα πιείς άνετα τώρα, αλλά θα σε αποζημιώσει ακόμα περισσότερο μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία. Δοκίμασέ το όσο προλαβαίνεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει κομψά αρώματα από άνθη λεμονιού, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, περγαμόντο, κίτρο, νεράντζι, κηρήθρα και νότες ζύμης και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με λιπαρότητα, που ισορροπεί την κοφτερή οξύτητα. Το πυκνό ώριμο λευκόσαρκο ροδάκινο, το lime, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ χαρίζουν ζωντάνια και νεύρο. Οι νύξεις ανθόμελου και η χαρακτηριστική ορυκτότητα που εκφράζεται σαν βρεγμένη πέτρα και τσακμακόπετρα, ενισχύουν την πολυπλοκότητα σε ένα στιβαρό και παράλληλα κομψό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Σαντορίνη, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα άνθη λεμονιού, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, περγαμόντο, κίτρο, νεράντζι, κηρήθρα, ζύμη, βρεγμένης πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΑΜΑΡΑΣ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με χτένια σοτέ σε βούτυρο με κρέμα λευκού κρασιού, λιγκουίνι με γαρίδες, φινόκιο και λεμόνι, αρνάκι με πατάτες σε κληματόβεργες στον ξυλόφουρνο.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}