ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Mangata Σαββατιανό 2020 - Κτήμα Κοντογιάννη
Κτήμα Κοντογιάννης

MANGATA ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Λιπαρό, κομψό και ήπιας φυσικής οινοποίησης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Mangata Savvatiano του Κτήματος Κοντογιάννη είναι ένα εντυπωσιακό, φρούτωδες, λιπαρό και κομψό Σαββατιανό που προέρχεται από ήπια φυσική οινοποίηση και βιοδυναμική καλλιέργεια!

Το οινοποιείο της οικογένειας Κοντόγιαννη δημιουργήθηκε από την ανάγκη για επιστροφή στη φύση και τις ρίζες. Ο Μιχάλης Κοντόγιαννης άφησε πίσω του τη ζωή στην Αθήνα και την δημοσιογραφία, για να ασχοληθεί με την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του, τα κτήματα στο Πεντεσκούφι Κορινθίας. Τα κτήματα καλλιεργούνταν βιολογικά από το 1999 και λίγο αργότερα, το 2006, ήρθε και η βιοδυναμική. Στα κτήματα της οικογενείας καλλιεργούνται κυρίως ελαιόδεντρα και αμπέλια που δίνουν είτε πετιμέζι είτε κρασί. Ένα από αυτά τα κρασιά είναι το Mangata Σαββατιανό, με μια ετικέτα έργο τέχνης. Στο Mangata Savvatiano του Κτήματος Κοντογιάννη η πολύ προσεκτική οινοποίηση ηπίων παρεμβάσεων δίνει ένα κρασί με καθαρό φρούτο και δροσιστική οξύτητα που εκφράζει τέλεια την ποικιλία και το terroir.

Δοκίμασε το Mangata Savvatiano του Κτήματος Κοντογιάννη τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και κομψά αρώματα περγαμόντου, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού, κυδωνιού, χαμομηλιού, κίτρου και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, διακριτική οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Lime, λεμόνι, περγαμόντο, άγουρος ανανάς, αχλάδι, λευκά άνθη, γρασίδι και ζύμη γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κορινθία, Πελοπόννησος
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα περγαμόντο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, αχλάδι, κυδώνι, χαμομήλι, κίτρο, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MANGATA ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι, καλαμάρι σωτέ, prosciutto με πεπόνι

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}