Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά
To Μοσχάτο Σπίνας αφού κατέκτησε την Κρήτη έχει βάλει πλώρη και για αλλού! Το Kudos Μοσχάτο Σπίνας του Οινοποιείου Ντουράκη είναι μια φανταστική έκφραση της αρωματικής ποικιλίας με έντονο λουλουδάτο χαρακτήρα.Τα αμπέλια του Μοσχάτου βρίσκονται σε υψόμετρο 400 περίπου μέτρων. Με καταγωγή από το χωριό Σπίνα, το Μοσχάτο Σπίνας κινδύνευσε να εξαφανιστεί αλλά ευτυχώς αναζωογονήθηκε τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενο τις ιδανικές γι’ αυτό κλιματολογικές συνθήκες της Κρήτης. Ο Ανδρέας Ντουράκης με επιμονή και μεράκι ασχολείται με το κρασί από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι. Η προσεκτική του οινοποίηση στο Μοσχάτο Σπίνας δίνει ένα ιδιαίτερα αρωματικό και φρουτώδες λευκό κρασί.Το Kudos Μοσχάτο Σπίνας είναι η άνοιξη στο ποτήρι!
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα γιασεμιού, τριαντάφυλλου, λεμονανθών, μοσχολέμονου, ροδάκινου και γκρέιπφρουτ.
Ζουμερό στόμα, με μέτριο σώμα και διακριτική οξύτητα. Έντονα αρώματα λουλουδιών, βοτάνων και εσπεριδοειδών.
Συνδύασέ το με πικάντικα πιάτα της Ασιατικής κουζίνας, δροσερές σαλάτες, φρέσκα μαλακά τυριά ή απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ.
Για το κοτόπουλο1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή1 κουταλιά της σούπας μέλι1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
Για την σαλάτα200 gr. μάνγκο1 μικρή κίτρινη πιπεριά1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά1 μικρή κόκκινη πιπεριά1 μέτριο κρεμμύδι5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
Για την βινεγκρέτ1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη1 ολόκληρο λάιμ4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
Επιπλέον θα χρειαστείτεΣουσάμι για το σερβίρισμα
Για το κοτόπουλο.Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο!
Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Εύα Μονόχαρη
Food Blogger