Η Κυδωνίτσα 2024 από την Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη, πήρε το δρόμο της και έφτασε στα ράφια μας, αλλά πήρε και μόνιμη πια θέση στη καρδιά μας. Η φήμη της απογειώθηκε, όταν στο παρελθόν έπεσε στα χέρια της Jancis Robinson, που την ξεχώρισε για την αρωματική της καθαρότητα, την ευχάριστη οξύτητα και την ακαταμάχητη γεύση της!
Η οικογένεια Τσιμπίδη και πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος και η Έλλη Τσιμπίδη, έχουν αφοσιωθεί στη δυναμική αναβίωση της Κυδωνίτσας, από το 1997. Από τότε μέχρι και σήμερα, η οικογένεια επενδύει αποκλειστικά σε ελληνικές ποικιλίες, με στόχο να επαναφέρει την οινική ταυτότητα της Μονεμβασιάς στον παγκόσμιο χάρτη. Τα αμπέλια, που βρίσκονται στη χερσόνησο Μαλέα, είναι περιτριγυρισμένα από θάλασσα και βουνό, μια τοπογραφία που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ωριμάσουν σωστά τα σταφύλια.
Για την Κυδωνίτσα 2024 της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς Τσιμπίδη, η οινοποίηση έγινε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία, ενώ ακολούθησε ωρίμαση για 5 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες. Αυτό έδωσε στο κρασί πλούσιο σώμα, φρεσκάδα και μακρά επίγευση, ξεδιπλώνοντας τον απολαυστικό και δυναμικό χαρακτήρα της Κυδωνίτσας.
Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Ταιριάζει πραγματικά με όλα!