ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κυδωνίτσα 2024 - Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη
Monemvasia Winery Tsimbidi

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗ

  Ελλάδα / Λακωνία
€13,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η Κυδωνίτσα που έχει γίνει πια αγαπημένη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Κυδωνίτσα 2024 από την Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη, πήρε το δρόμο της και έφτασε στα ράφια μας, αλλά πήρε και μόνιμη πια θέση στη καρδιά μας. Η φήμη της απογειώθηκε, όταν στο παρελθόν έπεσε στα χέρια της Jancis Robinson, που την ξεχώρισε για την αρωματική της καθαρότητα, την ευχάριστη οξύτητα και την ακαταμάχητη γεύση της!

Η οικογένεια Τσιμπίδη και πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος και η Έλλη Τσιμπίδη, έχουν αφοσιωθεί στη δυναμική αναβίωση της Κυδωνίτσας, από το 1997. Από τότε μέχρι και σήμερα, η οικογένεια επενδύει αποκλειστικά σε ελληνικές ποικιλίες, με στόχο να επαναφέρει την οινική ταυτότητα της Μονεμβασιάς στον παγκόσμιο χάρτη. Τα αμπέλια, που βρίσκονται στη χερσόνησο Μαλέα, είναι περιτριγυρισμένα από θάλασσα και βουνό, μια τοπογραφία που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ωριμάσουν σωστά τα σταφύλια.

Για την Κυδωνίτσα 2024 της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς Τσιμπίδη, η οινοποίηση έγινε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία, ενώ ακολούθησε ωρίμαση για 5 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες. Αυτό έδωσε στο κρασί πλούσιο σώμα, φρεσκάδα και μακρά επίγευση, ξεδιπλώνοντας τον απολαυστικό και δυναμικό χαρακτήρα της Κυδωνίτσας.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Ταιριάζει πραγματικά με όλα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη ξεδιπλώνονται κομψά αρώματα από κυδώνι, λεμόνι, περγαμόντο, αρμπαρόριζα και αχλάδι, που συνθέτουν ένα μοναδικό αρωματικό προφίλ.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, πολύ ισορροπημένη οξύτητα και διακριτικά λιπαρή υφή. Γεύσεις από κυδώνια, αχλάδια, περγαμόντα γλυκό του κουταλιού λεμονανθό και χαμομήλι δημιουργούν ένα πολύ απολαυστικό και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Λακωνία, Ελλάδα
Ποικιλία Μονεμβασιά
Αρώματα αρώματα από κυδώνι, λεμόνι, περγαμόντο, αρμπαρόριζα και αχλάδι, που συνθέτουν ένα μοναδικό αρωματικό προφίλ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ρολό κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα, πίτες χορταρικών ή σαλάτα με φινόκιο, αχλάδι, ανθότυρο και σάλτσα πορτοκαλιού.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}