ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Scolca 2024 - Gavi di Gavi
La Scolca

LA SCOLCA 2024 - GAVI DI GAVI

  Ιταλία / Piemonte
€46,40
€40,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα πιο κλασικά Ιταλικά λευκά, με 90pts από τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Gavi dei Gavi Etichetta Nera 2024 από το οινοποιείο La Scolca είναι ένα κορυφαίο Cortese από τον πρεσβευτή της ποικιλίας, που την ανέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ίδιος αποτελεί το λόγο που η ποικιλία απέκτησε ονομασία προέλευσης DOCG στην περιοχή Gavi και σήμερα φιγουράρει στα καλύτερα εστιατόρια και «σπίτια», διεθνώς! Α και η σοδειά του 2024 βραβεύτηκε με 90pts από τον James Suckling.

Το οινοποιείο La Scolca ιδρύθηκε το 1919 στην περιοχή Gavi του Piemonte και είναι μέχρι και σήμερα το παλαιότερο της περιοχής. Ανήκει στην οικογένεια του Vittorio Soldati από την ίδρυσή του και θεωρείται πρωτοπόρος στην παραγωγή μονοποικιλιακού λευκού κρασιού από την ποικιλία Cortese και μάλιστα σε μια περιοχή όπου κυριαρχούσαν τα κόκκινα σταφύλια και κρασιά. Το πρώτο Gavi dei Gavi Etichetta Nera που οινοποιήθηκε από τον ίδιο, το 1966, ήταν η αιτία να εκτιναχθεί η διεθνής φήμη του οινοποιείου στα ύψη, ενώ έπαιξε κομβικό ρόλο στην καθιέρωση της ονομασίας προέλευσης Gavi DOCG, το 1998. Συμπεριλαμβάνεται στις λίστες κορυφαίων εστιατορίων με αστέρια Michelin παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τα εκλεκτά κρασιά που είχαν την τιμή να σερβίρονται επίσημα στη βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου!

Σήμερα η 5η γενιά της οικογένειας, η κόρη του Vittorio, Chiara Soldati συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία, που βασίζεται στη βιωσιμότητα, την προσεκτική διαχείριση των αμπελώνων και τις πρωτοποριακές τεχνικές οινοποίησης.

Το Gavi dei Gavi Etichetta Nera 2024 προέρχεται από τους βιοδυναμικά καλλιεργημένους αμπελώνες Rovereto di Gavi, ηλικίας 60 ετών. Αυτοί βρίσκονται σε πολύ πλεονεκτικό υψόμετρο για την ωρίμαση των σταφυλιών και διαθέτουν ασβεστολιθικά εδάφη, με αποτέλεσμα να θεωρούνται οι καλύτεροι της περιοχής. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και πιέζονται απαλά. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες, για τη διασφάλιση του αρωματικού προφίλ και της φρεσκάδας της ποικιλίας. Στη συνέχεια το κρασί παραμένει για αρκετούς μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, όπου αποκτά βάθος και δομή και καταλήγει σε ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα, που γίνεται ανάρπαστο!

Το Gavi dei Gavi Etichetta Nera 2024 από La Scolca, είναι ένα κρασί που εντυπωσιάζει όπου και αν βρεθεί, επί σειρά ετών, με την καθαρότητα αρωμάτων του, την έντονη φρεσκάδα και ισορροπία του και είναι η πρώτη επιλογή σε όσους λατρεύουν τα λευκά κρασιά, με ταπεραμέντο και ιταλική φινέτσα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει αρώματα λεμονιού, αχλαδιού, λευκόσαρκου ροδάκινου και πράσινου μήλου, με νότες από λευκά λουλούδια, γκρέιπφρουτ, αμύγδαλο και νύξεις από βρεγμένη πέτρα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με δροσιτική οξύτητα και έντονη φρεσκάδα. Πεπόνι, λεμόνι,αχλάδι, χαμομήλι και νότες από αμύγδαλο και ζύμη πλαισιώνονται από ένα ορυκτό προφίλ βρεγμένης πέτρας και δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Cortese
Αρώματα λεμόνι, αχλάδι, λευκόσαρκο ροδάκινο, πράσινο μήλο, λευκά λουλούδια, γκρέιπφρουτ, αμύγδαλο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA SCOLCA 2024 - GAVI DI GAVI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή με φιλέτο λαβράκι με λεμόνι και κάπαρη, πέννες με κολοκυθάκια, λεμόνι και γαρίδες και πράσινη σαλάτα με φινόκιο, πορτοκάλι και παρμεζάνα.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}