Τα κρασιά του Ευρυβιάδη Σκλάβου, είναι πάντα συναρπαστικά, κάθε ένα με τη δική του ταυτότητα και χαρακτήρα. Εκεί που λες ότι κατέληξες στο αγαπημένο σου, εμφανίζεται το Lacomatia και σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
Ο Σκλάβος είναι γνωστός για τις φυσικές οινοποιήσεις του και για τα πιο terroir κρασιά της Κεφαλονιάς. Γηγενείς ζύμες και ελάχιστα θειώδη δίνουν στα κρασιά του ένα πολύ χαρακτηριστικό αποτύπωμα, το αποτύπωμα του Βλάδη (έτσι τον φωνάζουν όλοι) και του τόπου. Τα αυτόρριζα αμπέλια χαρίζουν στο κρασί ασύλληπτη συμπύκνωση και χαρακτήρα όπως άλλωστε και σε όλα τα κρασιά του Σκλάβου. Η πλαγιά Λακομάτια είναι η Γη της επαγγελίας για τη Ρομπόλα, λόγω του ιδανικού προσανατολισμού, του υψομέτρου των 500-550 μέτρων και της άριστης αποστράγγισης λόγω της μεγάλης κλίσης. Η βιοδυναμική ζύμωση σε δεξαμενή, η μεγάλη παραμονή με τις οινολάσπες και η εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα, σου δίνουν μια ιδέα για τον όγκο και την έξτρα πολυπλοκότητα αυτού του κρασιού. Το αποτύπωμα δε του ασβεστολιθικού εδάφους είναι ξεκάθαρο!
Η Lacomatia του Σκλάβου, είναι από τις πιο σπάνιες Ρομπόλες που θα δοκιμάσεις, βγαίνει σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών και αντέχει πολύ στο χρόνο. Εσύ αντέχεις να περιμένεις?