ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λακομάτια 2022 - Κτήμα Σκλάβος
Κτήμα Σκλάβος

ΛΑΚΟΜΑΤΙΑ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€34,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τέτοια Ρομπόλα δύσκολα θα βρείς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τα κρασιά του Ευρυβιάδη Σκλάβου, είναι απλά τρομερά. Εκεί που πάμε να ξεπεράσουμε το ένα, μας τη βγαίνει στη γωνία το Lacomatia και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Είναι αυτή η καλύτερη έκφραση του δυναμικού της Κεφαλλονιάς; Ή μήπως η προηγούμενη; Μεγάλος διχασμός καθώς δοκιμάζουμε, ενώ το περιεχόμενο του μπουκαλιού έχει σχεδόν εξαφανιστεί…

Ο Σκλάβος είναι γνωστός για τις φυσικές οινοποιήσεις του και για τα πιο terroir κρασιά της Κεφαλονιάς. Ελάχιστα θειώδη και γηγενείς ζύμες δίνουν στα κρασιά του ένα πολύ χαρακτηριστικό αποτύπωμα, το αποτύπωμα του Βλάδη και του τόπου. Τα αυτόρριζα αμπέλια δίνουν στο κρασί μια ασύλληπτη συμπύκνωση και χαρακτήρα όπως άλλωστε και όλα τα κρασιά του Σκλάβου. Η πλαγιά Λακομάτια είναι η Γη της επαγγελίας για τη Ρομπόλα, λόγω του ιδανικού προσανατολισμού με κλίση 500-550 μέτρα και της άριστης αποστράγγισης. Η βιοδυναμική ζύμωση σε δεξαμενή, η μεγάλη παραμονή με τις οινολάσπες και η εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα, σου δίνουν μια ιδέα για τον όγκο και την έξτρα πολυπλοκότητα αυτού του κρασιού. Το αποτύπωμα δε του ασβεστολιθικού εδάφους είναι ξεκάθαρο!

Η Lacomatia του Σκλάβου, είναι από τις πιο σπάνιες Ρομπόλες που θα δοκιμάσεις, βγαίνει σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών και αντέχει πολύ στο χρόνο. Εσύ αντέχεις να περιμένεις?

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει απαλό λεμονί χρώμα. Αρώματα από λεμόνι, μανταρίνι, grapefruit, γλυκό αχλάδι, ροδάκινο, ώριμο ανανά και κιμωλίας συνθέτουν ένα πολύπλοκο αποτέλεσμα, σε ένα mineral φόντο με ανθικές νότες.

Στο στόμα είναι γεμάτο με έντονη οξύτητα που προσδίδει ιδιαίτερη δροσιά και ισορροπία. Ζουμερό φρούτο κυρίως πορτοκάλι, grapefruit, ροδάκινο και περγαμόντο, πλαισιωμένο από ορυκτές νύξεις και μια πολύ έντονη και χαρακτηριστική αρμυρή αίσθηση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα Λεμόνι, μανταρίνι, grapefruit, αχλάδι, ροδάκινο, ανανάς, κιμωλία, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΛΑΚΟΜΑΤΙΑ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Είναι εξαιρετική με φρέσκα ψάρια τηγανητά, ριζότο γαρίδας και χοιρινό λεμονάτο.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}