ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο - Gewurztraminer Λαγότοπος  2020 - Κτήμα Μιχαηλίδη
Κτήμα Μιχαηλίδη

ΑΣΥΡΤΙΚΟ - GEWURZTRAMINER ΛΑΓΟΤΟΠΟΣ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Δράμα
€43,70
€37,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πολύπλοκο, αρωματικό και περιορισμένης παραγωγής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Λαγότοπος λευκό του Κτήματος Μιχαηλίδη είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό κρασί που συνδυάζει υπερώριμο τρύγο, παλαίωση σε βαρέλι και ένα πάντρεμα δυο πολύ αντιφατικών και διαφορετικών ποικιλιών, του Ασύρτικου και του Gewurztraminer.
 
Το οινοποιείο του Ιορδάνη Μιχαηλίδη στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας ασχολείται τόσο με γηγενείς όσο και ξένες ποικιλίες, δημιουργώντας κρασιά με χαρακτήρα και υψηλή ποιότητα. O Ιορδάνης είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας που ασχολείται με το κρασί. Όλα ξεκίνησαν όταν ο παππούς του ήρθε σαν πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκε στην περιοχή Κυργιά της Δράμας. Εκεί, δημιούργησε το πρώτο αμπελοτόπι της οικογένειας. Από το 2004 στο τιμόνι του οινοποιείου βρίσκεται ο Ιορδάνης, ο οποίος έχει εξελίξει τόσο τα κρασιά όσο και τις δυνατότητες του οινοποιείου. Μια από τις premium ετικέτες του οινοποιείου είναι το Λαγότοπος λευκός.
 
Πρόκειται για ένα blend από Ασύρτικο και Gewurztraminer, από ένα και μοναδικό αμπελοτόπι 4 στρεμμάτων. Τα σταφύλια μαζεύονται υπερώριμα και το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο και εκρηκτικά αρωματικό.
 
Δοκίμασε το τώρα! Αν προλάβεις, καθώς η παραγωγή του είναι μόνο 1.600 φιάλες!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Λαγότοπος λευκό του Κτήματος Μιχαηλίδη έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα βερίκοκου, μαρμελάδας ροδάκινου, λεμονιού, lime, μελιού, βανίλιας, τριαντάφυλλου, καραμελωμένου ginger, φρυγανιάς και γκρέιπφρουτ.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτρια οξύτητα και πλούσια λιπαρή αίσθηση. Ώριμα πυρηνόκαρπα, εξωτικά και εσπεριδοειδή φρούτα μπλέκονται με ανθικές και πικάντικες νότες σε ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Ασύρτικο, Gewurztraminer
Αρώματα Βερίκοκο, μαρμελάδα ροδάκινο, λεμόνι, lime, μέλι, βανίλια, τριαντάφυλλο, καραμελωμένο ginger, φρυγανιά, γκρέιπφρουτ
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ - GEWURZTRAMINER ΛΑΓΟΤΟΠΟΣ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με χοιρινή πανσέτα με μέλι και soya sauce, curry κοτόπουλο, σολομός με ginger και lime

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}