ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chablis 1er Cru Fourchaume 2021 - Lamblin & Fils
Lamblin & Fils

CHABLIS 1ER CRU FOURCHAUME 2021 - LAMBLIN & FILS

  Γαλλία / Burgundy
€50,40
€44,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Chablis με πριγκηπική φινέτσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chablis 1er Cru Fourchaume 2021 του Lamblin & Fils είναι μια από τις καλύτερες επιλογές αν θέλεις να δοκιμάσεις την αυθεντική έκφραση ενός Chablis, από μια κορυφαία τοποθεσία Premier Cru αμπελώνα, με μοναδική συμπύκνωση και ασυναγώνιστη τιμή! 

Έχεις πάνω από δυο λόγους για να απολαύσεις το Lamblin Chablis 1er Cru Fouchaume 2021. Ο πρώτος είναι πως προέρχεται από τον αμπελώνα Fourchaume, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αναγνωρίσιμους Premier Cru του Chablis, με προσανατολισμό και υπέδαφος παρόμοιο με αυτό των Grand Cru. Αυτό δίνει στα κρασιά ιδιαίτερη φινέτσα, έντονη ορυκτότητα και πολύ καλή δυνατότητα παλαίωσης. Τα κρασιά των Grand Cru αμπελώνων είναι οι βασιλιάδες, ενώ τα αντίστοιχα των 1er Cru και πιο συγκεκριμένα του αμπελώνα Fourchaume, αποκαλούνται και «μικρά Grand Cru» οι «οι πρίγκηπες του Chablis»!

Ο δεύτερος είναι πως προέρχεται από ένα από τα παλαιότερα Domaine της περιοχής του Chablis, το Lamblin & Fils, με τις πρώτες φυτεύσεις της οικογένειας να έχουν καταγραφεί στο Maligny, το 1690. Ο Louis Lamblin μάλιστα, που ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη της οικογένειας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αρχικών ονομασιών προέλευσης! Σήμερα η 12η γενιά της οικογένειας συνεχίζει την παράδοση και καλλιεργεί τους αμπελώνες με τις αρχές της βιώσιμης γεωργίας και με σεβασμό στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι κρασιά με τρομερή φινέτσα και ισορροπία μεταξύ της κοφτερής οξύτητας και της ορυκτότητας, που αποτελούν ύμνο στην περιοχή.

Η ζύμωση του Lamblin Chablis 1er Cru Fourchaume γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε να φανεί ξεκάθαρα ο χαρακτήρας του terroir και της ορυκτότητας του Kimmeridgian εδάφους. Στη συνέχεια μένει σε επαφή για 6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, ώστε να αποκτήσει λιπαρή υφή, αποτυπώνοντας παράλληλα εξαιρετικά το βάθος, την καθαρότητα και την αυθεντικότητα του 1er Cru Fourchaume αμπελώνα.  

Το Lamblin Chablis 1er Cru Fourchaume 2021 βρίσκεται ήδη στην καλύτερή του φάση για να το απολαύσεις, αλλά θα συνεχίσει να γίνεται ακόμα καλύτερο τα επόμενα 7-8 χρόνια! Είπαμε πάνω από δύο λόγους, αλλά τελικά είναι ακόμα περισσότεροι. Και υπάρχει ένας μόνο τρόπος να βρεις και άλλους! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Κομψά αρώματα από αγιόκλημα, άνθη λεμονιάς, πράσινο μήλο, λεμόνι, λευκό ροδάκινο και κίτρο, μπλέκονται αρμονικά με νότες βρεγμένης πέτρας, μπριος και γλυκού μήλου.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, διακριτικά λιπαρή υφή και τραγανή οξύτητα. Λεμόνι sorbet, ξύσμα λεμονιού, ροδάκινο, πράσινο μήλο, φρέσκο αμύγδαλο, μπριος και ζύμη, συμπληρώνονται από μια κομψή αλμυρότητα στο μακράς διάρκειας τελείωμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα αγιόκλημα, άνθη λεμονιάς, πράσινο μήλο, λεμόνι, λευκό ροδάκινο, κίτρο, βρεγμένη πέτρα, μπριος, γλυκό μήλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 7-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHABLIS 1ER CRU FOURCHAUME 2021 - LAMBLIN & FILS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με στρείδια, καρπάτσιο ψαριού, ceviche ή φιλέτο σολομού με λεμονάτη σάλτσα. 

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}