ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
λ Ασύρτικο 2020 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

Λ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το λ Ασύρτικο Κτήμα Λίγας ήταν από τα πρώτα πορτοκαλί κρασιά της νέας γενιάς και ένα από εκείνα που πρώτα κατέκτησαν το εξωτερικό και μετά την Ελλάδα. Για πολλούς είναι ίσως το καλύτερο ελληνικό orange wine, με εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης. Για μας είναι απλά ένα τέλειο, γαστρονομικό κρασί.

Ο Θωμάς Λίγας ήταν ένας από τους πρώτους που εισήγαγε τη φιλοσοφία της βιοδυναμικής καλλιέργειας στη Μακεδονία. Μαζί με τα παιδιά του, Ιάσων και Μελισάνθη, πήγαν τα πράγματα ένα βήμα πιο πέρα. Η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα, ελάχιστες παρεμβάσεις και στο αμπέλι και στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου.

Το λ Ασύρτικο Κτήμα Λίγας είναι ένα Ασύρτικο που ζυμώνει μαζί με τα στέμφυλα, για 7 μέρες, με γηγενείς ζύμες, και ωριμάζει σε χρησιμοποιημένα, δρύινα βαρέλια για 8 - 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς άλλες παρεμβάσεις και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και έντονο, η επιτομή του orange wine.

Ένα τέτοιο διαμάντι δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών οι οποίες φιγουράρουν σε λίστες ψαγμένων wine bar σε όλο τον κόσμο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το λ Ασύρτικο Κτήμα Λίγας έχει μέτριο πορτοκαλί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, κουμκουάτ, κίτρου, γκρέιπφρουτ, βύνης, μαρμελάδας ροδάκινου, μελιού και φρυγανισμένου προζυμένιου ψωμιού.

Στο στόμα η δομή του εντυπωσιάζει, μιας και έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μια ελαφριά τανική υπόσταση. Τα ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες λωτού και κυδωνιού, ενώ νότες ξηρών καρπών, ζύμης και βρεγμένης πέτρας συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, κουμκουάτ, κίτρο, γκρέιπφρουτ, βύνη, μαρμελάδα ροδάκινο, μέλι, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

Λ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με ριζότο μανιταριών, κοτόπουλο με κρούστα φουντουκιού και εσπεριδοειδή, χοιρινό με κυδώνια

Ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

 

  • 250 gr ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 gr κολοκύθα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 gr βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr ξηρό ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε την μισή σε ζαράκια και την υπόλοιπη την βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού μαλακώσει αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ζεματίζουμε τα ζαράκια από την κολοκύθα και αυτά σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το ριζότο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό πάντα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ, τα ζαράκια, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα τυρί και μερικά από τα ζαράκια της κολοκύθας.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}