Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Lamda Barrique 2017 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

LAMDA BARRIQUE 2017 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€41,80
35.70
€35,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα Ασύρτικο λίγο πιο σπάνιο από τα άλλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H χαρακτηριστική, εμβληματική και γεμάτη φινέτσα ετικέτα του Lamda Barrique 2017 του Κτήματος Λίγα, με τη Μαρία Κάλλας, ταιριάζει γάντι με το πολύπλοκο και εντυπωσιακό περιεχόμενο της φιάλης. Ο συμβολισμός πίσω από αυτή την επιλογή ετικέτας είναι πως όπως η Κάλλας έζησε και διέπρεψε στο εξωτερικό έτσι και το Ασύρτικο διαγράφει λαμπρή διεθνή καριέρα. 

Πίσω από το κρασί αυτό βρίσκεται ο αεικίνητος και ευρηματικός Ιάσων Λίγας. Ο Ιάσων πειραματίζεται συνεχώς με νέες τεχνικές με βάση την ήπια φυσική οινοποίηση. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα*, μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου. Το Lamda Barrique 2017 είναι ένα Ασύρτικο που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε παλιά, μεγάλα, δρύινα βαρέλια για 8-12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό, βελούδινο αλλά παράλληλα κομψό όπως ακριβώς ήταν και η φωνή της Μαρίας Κάλλας.

Ένα τέτοιο διαμάντι δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών (2000 στο σύνολο), οπότε αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.

 

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά σε ένα τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ένα κύκλο αειφόρου ζωής. Με απλά λόγια η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες.

Πολύπλοκη μύτη με αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, κίτρου, μελιού, προζυμένιου ψωμιού, πορτοκαλιού και ορυκτές νύξεις που θυμίζουν τσακμακόπετρα.

Στο στόμα, έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα και τραγανή οξύτητα. Πληθωρικές νότες εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, κίτρο, grapefruit και πορτοκάλι συναντούν νύξεις μελιού κα ορυκτότητας. Επίγευση που διαρκεί μέχρι την επόμενη γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα φλούδα λεμονιού, κίτρο, μέλι, προζυμένιο ψωμί, πορτοκάλι, τσακμακόπετρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LAMDA BARRIQUE 2017 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου με λιπαρές σάλτσες.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}