ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay Langhe DOC 2022 - Massolino
Massolino

CHARDONNAY LANGHE DOC 2022 - MASSOLINO

  Ιταλία / Piemonte
€25,40
€22,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ιταλικό Chardonnay που πρέπει να μπει στη συλλογή σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay Langhe DOC - Massolino θα σου χαρίσει απλόχερα την πιο απολαυστική και ισορροπημένη έκφραση του σταφυλιού Chardonnay από την περιοχή Langhe της Ιταλίας και ένα οινοποιείο που έχει δεσμευτεί στην παραγωγή πολύ ποιοτικών κρασιών με φάρο την παράδοση!

Στην καρδιά της διάσημης περιοχής Langhe στο Piemonte της Ιταλίας, η ιστορία της οικογένειας Massolino ξεκινά το 1896, από τον Giovanno Massolino και μέχρι σήμερα ανήκει και διευθύνεται από την ίδια οικογένεια. Το 1930, τα παιδιά του έφτιαξαν το πρώτο κελάρι του οινοποιείου και εμφιάλωσαν το πρώτο κρασί, ενώ συμμετείχαν στη δημιουργία του Consorzio di Tutela Barolo, Barbaresco, Alba, Langhe, Dogliani. Το 1956 αγόρασαν τη Vigna Rionda και σιγά σιγά το οινοποιείο επεκτάθηκε, αποκτώντας περισσότερα αμπέλια στις γύρω περιοχές και στα σπουδαιότερα crus. Το Nebbiolo αποτελεί σαφώς την πιο σημαντική ποικιλία σταφυλιού της περιοχής και του οινοποιείου, αλλά εκτός από τα κόκκινα κρασιά παράγει και 3 λευκά Langhe DOC, από τα οποία το ένα είναι το Chardonnay.

Το Chardonnay προέρχεται από τα καλύτερα αμπελοτόπια από το Serralunga d'Alba. Ένα ποσοστό τους έχει περάσει από παλαιά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο από τσιμεντένιες δεξαμενές. Αφού το κρασί ζυμώσει, παραμένει για 12 ολόκληρους μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, ενώ στη συνέχεια εμφιαλώνεται και περνάει άλλους 6 μήνες μέσα στη φιάλη πριν διατεθεί στην αγορά.

Το Chardonnay Langhe DOC - Massolino, είναι ένα γοητευτικό κρασί που εκφράζει απόλυτα το μοναδικό terroir της περιοχής Langhe, αλλά έχει και τρομερή ευελιξία στους συνδυασμούς με φαγητό. Αν ετοιμάζεις κάποιο τραπέζι, αυτό σίγουρα δεν μπορεί να λείπει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί με χρυσές ανταύγειες. Γοητευτικά αρώματα από μήλο, αχλάδι, βερίκοκο, αγιόκλιμα, zest λεμονιού, με νότες μεταλλικότητας και καπνού.

Στο στόμα είναι μέτριου όγκου με μια απαλή λιπαρή αίσθηση και πολύ καλή ισορροπημένη οξύτητα. Αρώματα βανίλιας, φρυγανισμένου ψωμιού, βουτύρου με πολύ όμορφο συνδυασμό αχλαδιού, κυδωνιού, λίγο ροδάκινο και μια διακριτική mineral αίσθηση, σε ένα πολύ φρέσκο και κομψό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Μήλο, αχλάδι, βερίκοκο, αγιόκλιμα, λεμόνι, ορυκτότητα, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY LANGHE DOC 2022 - MASSOLINO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του, ή με ποικιλίες ώριμων τυριών και αλλαντικών, ψητό σολομό, spaghetti με θαλασσινά, πέστροφα φούρνου, αλλά και με κοτόπουλο μαγειρεμένο με μυρωδικά.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}