ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Linon Λευκό 2024 - Κτήμα Σταυρόπουλος
Κτήμα Σταυρόπουλος

LINON ΛΕΥΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Ηλεία
€11,60
€10,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Λίνον Ασύρτικο του Σταυρόπουλου είναι ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους γνώστες, που το κρατούν καλά κρυμμένο γιατί...δεν φτάνει για όλους! Πολλοί διάσημοι κριτικοί, έχουν γράψει για αυτό ύμνους και δεν είναι υπερβάλλουν ούτε στο ελάχιστο. Φημολογείται πως είναι το καλύτερο Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης και να σου πούμε κάτι; Παίζει να είναι γιατί δοκιμάζοντας τη χρονιά του 2019 (που εξασφαλίσαμε για σένα) μας έπεσε το σαγόνι. Όταν είδαμε και την τιμή, μας πέρασε από το μυαλό να το κρατήσουμε για μας αλλά... θυσιαστήκαμε. Εξάλλου τα καλά κρασιά είναι για να μοιράζονται. Και το Λίνον δεν είναι απλά ένα καλό κρασί, αλλά πολλά παραπάνω.

Το Κτήμα Σταυρόπουλου είναι ένα boutique, οικογενειακό οινοποιείο που βρίσκεται στο Παλαιοχώρι Ηλείας. Η τοποθεσία του, μέσα σε μια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, διαθέτει ένα μοναδικό μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή σταφυλιών εξαιρετικής ποιότητας. Η ιστορία του κτήματος ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν τα αδέλφια, Αλέκος και Σάκης, φυτεύουν το πρώτο τους αμπέλι. Το 2017, η σκυτάλη περνά στη νέα γενιά, με τον Μενέλαο (ηλεκτρολόγο μηχανικό) και την Ελένη (πολιτικό μηχανικό) να συνεχίζουν με το ίδιο πάθος τη δημιουργία απίθανων κρασιών.

Για το Λίνον Ασύρτικο 2019 από το Κτήμα Σταυρόπουλος τα αμπέλια προέρχονται από ένα αμπέλι που σχεδόν “γλείφει” τη θάλασσα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, γεγονός που χαρίζει στο κρασί έντονα mineral στοιχεία. Το όνομα "Λίνον" παραπέμπει στο αρχαίο πατητήρι, το ληνό, όπου οι πρόγονοι πατούσαν τα σταφύλια με τα πόδια. Έτσι έχουμε, από τη μια, μια ωδή στην παράδοση και από την άλλη, μια γέφυρα με το μέλλον. Το 2019 ήταν μια χρονιά με ιδανικές συνθήκες για την ποικιλία, και το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που συνδυάζει ορυκτότητα, φρεσκάδα και βάθος. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του του έδωσαν το εισιτήριο του χρόνου έτσι ώστε σήμερα να έχει εξελιχθεί μεγαλειωδώς!

Και Ασύρτικο και του 2019 και σε αυτή την τιμή; Απορούμε πως πρόλαβες να διαβάσεις μέχρι εδώ και δεν το έχεις ήδη βάλει στο καλάθι σου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη, το Λίνον Ασύρτικο 2019 του Σταυρόπουλου ξεδιπλώνει μια λεμονάτη φρεσκάδα, που πλαισιώνεται από νότες φλούδας μανταρίνι, μελιού, πετρόλ, ώριμου ροδάκινου, φρυγανιάς και βρεγμένης πέτρας.

Η οξύτητα είναι ζωηρή και τραγανή, το στόμα γεμάτο και σμιλεμένο από το χρόνο. Κίτρινα πυρηνόκαρπα, ζουμερά εσπεριδοειδή και βρεγμένη πέτρα γεμίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ηλεία, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα μανταρίνι, μέλι, πετρόλ, ώριμο ροδάκινο, φρυγανιά, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LINON ΛΕΥΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει ιδανικά με ψητό λαβράκι με λεμονάτο ελαιόλαδο, καλαμάρι στη σχάρα με λάδι δυόσμου, ταρτάρ από λευκό ψάρι με εσπεριδοειδή, μπαρμπούνια σαβόρο, αρνίσια παϊδάκια.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}