ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λίνον Λευκό 2024 - Κτήμα Σταυρόπουλος
Κτήμα Σταυρόπουλος

ΛΙΝΟΝ ΛΕΥΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Ηλεία
€11,60
€10,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Λίνον Ασύρτικο 2024 από το Κτήμα Σταυρόπουλος είναι, κατά πάσα πιθανότητα, το πιο value for money Ασύρτικο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Το μικρό οινοποιείο από την Ηλεία έχει καταφέρει να μπει στη λίστα με τα αγαπημένα πολλών οινόφιλων και οινοκριτικών, χάρη στα κρασιά του που ξεχωρίζουν τόσο για την ποιότητα όσο και για την τιμή τους. Το Λίνον αποτελεί τη ναυαρχίδα του κτήματος, φέροντας με περηφάνια τη φήμη ενός από τα καλύτερα Ασύρτικα εκτός Σαντορίνης.

Το Κτήμα Σταυρόπουλου είναι ένα μικρό, οικογενειακό οινοποιείο με έδρα το Παλαιοχώρι Ηλείας, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000. Το ξεχωριστό μικροκλίμα της περιοχής προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια σταφυλιών υψηλής ποιότητας. Η πορεία του κτήματος ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν οι αδελφοί Αλέκος και Σάκης Σταυρόπουλος φύτεψαν τα πρώτα τους αμπέλια. Από το 2017, τη συνέχιση του έργου έχουν αναλάβει τα παιδιά τους, Μενέλαος και Ελένη, φέρνοντας νέα πνοή και διατηρώντας την ίδια αφοσίωση στην παραγωγή εκλεκτών κρασιών.

Το Λίνον Ασύρτικο 2024 του Κτήματος Σταυρόπουλος προέρχεται από έναν αμπελώνα του οποίου η εγγύτητα στη θάλασσα προσδίδει στο κρασί έντονα χαρακτηριστικά ορυκτότητας και αλμύρας. Η ονομασία "Λίνον" αντλεί έμπνευση από τον παραδοσιακό ληνό, το αρχαίο πατητήρι, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Η εξαιρετική χρονιά του 2024 επέτρεψε την παραγωγή ενός κρασιού με δομή, φρεσκάδα και δυνατότητα παλαίωσης, που αναδεικνύει τη δυναμική του Ασύρτικου εκτός Σαντορίνης.

Με τέτοια ποιότητα και τέτοια τιμή η εξάδα είναι μονόδρομος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Λίνον Ασύρτικο 2024 του Κτήματος Σταυρόπουλος έχει φρέσκα αρώματα πράσινου μήλου, λεμονιού, grapefruit, κίτρου και λευκού ροδάκινου, πλαισιωμένα από διακριτικές ανθικές νύξεις.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα. Τα ζουμερά κίτρινα και πράσινα φρούτα υπογραμμίζονται από νότες βρεγμένης πέτρας και αλμύρας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ηλεία, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα πράσινου μήλου, λεμονιού, grapefruit, κίτρου και λευκού ροδάκινου, πλαισιωμένα από διακριτικές ανθικές νύξεις.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΙΝΟΝ ΛΕΥΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με σκαθάρι αχνιστό με λαχανικά και λεμόνι, linguine με μάραθο, μπαρμπούνι, κάπαρη και λεμόνι, κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}