ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μακρυποδιά 2022 - Lithos Winery
Lithos Winery

ΜΑΚΡΥΠΟΔΙΑ 2022 - LITHOS WINERY

  Ελλάδα
€19,80
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το κρασί που ήρθε να ενισχύσει την οινική σκηνή της Ηπείρου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μακρυποδιά - Lithos Winery άξιζε και το παραμικρό λεπτό πειραματικών οινοποιήσεων! Η πολύ σπάνια λευκή ποικιλία Μακρυποδιά, υπάρχει στο παρασκήνιο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Η κοφτερή της όμως οξύτητα δεν είχε πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου και τώρα πια είναι στα καλύτερά της, σε ένα κρασί κορυφαίου επιπέδου!

Η πραγματική καταγωγή της ποικιλίας είναι από τη Ζάκυνθο και ήταν ένα μεγάλο πείραμα για τους οινολόγους Τσούτσουρα Επαμεινώνδα και Τζάκο Δημήτρη. Ο πρώτος ερευνητής, ο δεύτερος οινοποιός, τη συνάντησαν στο δρόμο τους σε μια περίοδο οινολογικής αναδρομής και αναβίωσης των γηγενών και σπάνιων ποικιλιών της Ζακύνθου και ευτυχώς δεν μπόρεσαν να την προσπεράσουν. Ο Δημήτρης χωρίς δεύτερες σκέψεις, έφτιαξε έναν πρότυπο πειραματικό αμπελώνα στον τόπο καταγωγής του, το Τσεκούρι, στο Σούλι Ηπείρου. Σε υψόμετρο 600 μέτρων πάνω ακριβώς από τις πηγές του Αχέροντα και μετά από μια σειρά οινοποιήσεων, η Μακρυποδιά βρήκε το μάστορά της και την περιοχή με τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για να στήσει εκεί την εξοχική της κατοικία, αναδεικνύοντας τον αριστοκρατικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ οικείο χαρακτήρα της.

Απλά και όμορφα, αν τρελαίνεσαι για τις οξύτητες του Ασύρτικου, αλλά θέλεις να απολαμβάνεις τη χαρακτηριστική κομψότητα της σαμπάνιας, σε καθημερινή και πολύ προσιτή (τιμή!) βάση, αυτό το κρασί θα το πάρεις. Η παλαίωσή του προβλέπεται μακρά και πολλά υποσχόμενη, επομένως μην αρκεστείς στη μια φιάλη, μιας και οι ποσότητες είναι περιορισμένες.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι έντονο λεμονί. Στη μύτη έχει πολύ έντονα και χαρακτηριστικά αρώματα λευκών λουλουδιών, κίτρου και λεμονιάς, που πλαισιώνονται όμορφα από διακριτικά αρώματα φρεσκοκομμένου πράσινου μήλου, που του προσδίδουν μια επιπλέον φρεσκάδα.

Στο στόμα έχει έντονη και δροσερή οξύτητα που αφήνει την αίσθηση λεπτού αφρισμού, με αποτέλεσμα μια έντονη φρεσκάδα. Η ελαφρώς λιπαρή του αίσθηση και τα αρώματα πράσινου μήλου συνθέτουν ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα, με μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ήπειρος, Ελλάδα
Ποικιλία Μακρυποδιά
Αρώματα Λευκά λουλούδια, κίτρο, λεμονιά, φρεσκοκομμένο πράσινο μήλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΚΡΥΠΟΔΙΑ 2022 - LITHOS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με λιπαρά μεγάλα ψάρια, όπως ροφό, συναγρίδα, σαργό, ή φαγητά με λιπαρές λευκές σάλτσες και θαλασσινά. Εξαιρετικός συνδυασμός με κατσικάκι στο φούρνο.

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Κοτόπουλο, Φράουλα και Μανούρι

 

  • 1 σαλάτα baby leaves
  • 100 gr. ψημένο φιλέτο κοτόπουλο 
  • 3 φέτες προσούτο
  • 100 gr. μανούρι
  • 4 φράουλες
  • Φυστίκια

Για το dressing

  • 1 φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Εστραγκόν, προαιρετικά

 

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ.

Πλένουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ή 2 κουτάλια.

Μεταφέρουμε την  σαλάτα σε μια ρηχή και πλατιά σαλατιέρα, προσθέτουμε το μανούρι θρυμματισμένο, τις φέτες προσούτο κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρές, λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, το φυστίκι χοντροτριμμένο και περιχύνουμε με το dressing.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πρασινάδες και φρούτα σε συνδυασμό με προσούτο, μανούρι και ελαφρώς γλυκό dressing. Ροζέ αρωματικά και φρουτώδη με ελάχιστη γλυκύτητα και φρέσκα λευκά με αρωματική πολυπλοκότητα και μέτρια οξύτητα στο στόμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}