Furmint, Ουγγαρία και Majoros Tokaji Tarcal Furmint 2021! Και εκεί που νομίζαμε πως τα έχουμε μάθει όλα για τα κρασιά της Ουγγαρίας και λέγαμε πως όσα αξίζουν, τα έχουμε ανακαλύψει, ο Majoros στεκόταν λίγο πιο δίπλα και γελούσε χλευαστικά. Λεμονάτα αρώματα, ορυκτότητα και οξύτητα που τσακίζει κόκκαλα, όλα μαζί στον υπερθετικό βαθμό! Αυτό το κρασί ήταν μεγάλη ανακάλυψη!
Ο Laszlo Majoros διατηρεί το οικογενειακό οινοποιείο στην ιστορική περιοχής του Tarcal. Η εμπειρία του στην οινοποίηση είναι αδιαμφισβήτητη, αφού από παιδί ακόμα μπήκε στα βαθιά, δηλαδή στην καλλιέργεια των αμπελώνων. Η περιοχή κουβαλάει μια τεράστια παράδοση στην παραγωγή κρασιών και αυτή, στην περίπτωσή του, συνδυάστηκε με σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, ώστε να διατηρηθεί και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο του terroir του Tokaj.
To Majoros Tokaji Tarcal Furmint 2021, προέρχεται από τους αμπελώνες Agyag και Deák, ηλικίας 40 ετών και βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Tarcal, με ιστορία που χρονολογείται από το 1400. Αυτοί καλλιεργούνται αποκλειστικά για να καταλήξουν σε αυτό το κρασί, με τις ποικιλίες Furmint και Harslevelu, σε ποσοστά 90% και 10%, αντίστοιχα. Η σύσταση του εδάφους και η υψηλότερη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο, δίνει υπέροχα αρώματα και χαρακτηριστική οξύτητα και ορυκτότητα. τους δίνει μια ιδιαίτερη ορυκτότητα. Η ζύμωση έγινε κατά 90% ουγγρικά βαρέλια 220 λίτρων και παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, όπου απέκτησε πολυπλοκότητα και δομή, που θα το κρατήσει ζωντανό και απολαυστικό για τα επόμενα 6 με 8 χρόνια!
Θα αντέξεις να μην το δοκιμάσεις τώρα, που ξεκινάει η καλύτερή του φάση;! Ξέρουμε την απάντηση από πρώτο χέρι!