ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Majoros Tokaji Tarcal Furmint 2021
Majoros Estate

MAJOROS TOKAJI TARCAL FURMINT 2021

  Tokaj, Ουγγαρία
€15,50
€13,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κάνε μια στάση εδώ, έχουμε κάτι πολύ σημαντικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Furmint, Ουγγαρία και Majoros Tokaji Tarcal Furmint 2021! Και εκεί που νομίζαμε πως τα έχουμε μάθει όλα για τα κρασιά της Ουγγαρίας και λέγαμε  πως όσα αξίζουν, τα έχουμε ανακαλύψει, ο Majoros στεκόταν λίγο πιο δίπλα και γελούσε χλευαστικά. Λεμονάτα αρώματα, ορυκτότητα και οξύτητα που τσακίζει κόκκαλα, όλα μαζί στον υπερθετικό βαθμό! Αυτό το κρασί ήταν μεγάλη ανακάλυψη!

Ο Laszlo Majoros διατηρεί το οικογενειακό οινοποιείο στην ιστορική περιοχής του Tarcal. Η εμπειρία του στην οινοποίηση είναι αδιαμφισβήτητη, αφού από παιδί ακόμα μπήκε στα βαθιά, δηλαδή στην καλλιέργεια των αμπελώνων. Η περιοχή κουβαλάει μια τεράστια παράδοση στην παραγωγή κρασιών και αυτή, στην περίπτωσή του, συνδυάστηκε με σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, ώστε να διατηρηθεί και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο του terroir  του Tokaj.

To Majoros Tokaji Tarcal Furmint 2021, προέρχεται από τους αμπελώνες Agyag και Deák, ηλικίας 40 ετών και βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Tarcal, με ιστορία που χρονολογείται από το 1400. Αυτοί καλλιεργούνται αποκλειστικά για να καταλήξουν σε αυτό το κρασί, με τις ποικιλίες Furmint και Harslevelu, σε ποσοστά 90% και 10%, αντίστοιχα. Η σύσταση του εδάφους και η υψηλότερη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο, δίνει υπέροχα αρώματα και χαρακτηριστική οξύτητα και ορυκτότητα. τους δίνει μια ιδιαίτερη ορυκτότητα. Η ζύμωση έγινε κατά 90% ουγγρικά βαρέλια 220 λίτρων και παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, όπου απέκτησε πολυπλοκότητα και δομή, που θα το κρατήσει ζωντανό και απολαυστικό για τα επόμενα 6 με 8 χρόνια!

Θα αντέξεις να μην το δοκιμάσεις τώρα, που ξεκινάει η καλύτερή του φάση;! Ξέρουμε την απάντηση από πρώτο χέρι!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Πλούσιο αρωματικά με το αχλάδι, το πράσινο μήλο και τα λεμόνια, να κυριαρχούν. Κυδώνι, ώριμο ροδάκινο και μέντα ακολουθούν, ενώ οι νότες ορυκτότητας σε προετοιμάζουν για τη γεύση.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα που ισορροπεί τη λιπαρή υφή του. Λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ και ροδάκινο, πλαισιώνονται από μια αλμυρή και ορυκτή αίσθηση, μακράς διάρκειας και έντασης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Tokaj, Ουγγαρία
Ποικιλία Furmint, Hárslevelű
Αρώματα Φρέσκα εσπεριδοειδή, λαιμ, πυρηνόκαρπα, ορυκτότητα, αχλάδι, μήλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MAJOROS TOKAJI TARCAL FURMINT 2021

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητό κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και δεντρολίβανο και σολομό στη σχάρα με σάλτσα σόγια και μέντα

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}