Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα ώριμου βερίκοκου, περγαμόντου, ροδάκινου, lime, ζουμερού mango, πεπονιού, lychee και γιασεμιού.
Απολαυστικό, λιπαρό στόμα με διακριτική οξύτητα.
Συνδύασέ τη με πράσινες δροσερές σαλάτες, λεμονάτο κοτόπουλο, sushi ή απολαύσέ τη μόνη της.
Για το κοτόπουλο1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή1 κουταλιά της σούπας μέλι1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
Για την σαλάτα200 gr. μάνγκο1 μικρή κίτρινη πιπεριά1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά1 μικρή κόκκινη πιπεριά1 μέτριο κρεμμύδι5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
Για την βινεγκρέτ1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη1 ολόκληρο λάιμ4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
Επιπλέον θα χρειαστείτεΣουσάμι για το σερβίρισμα
Για το κοτόπουλο.Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο!
Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Εύα Μονόχαρη
Food Blogger