ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά 2021 - Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

  Ελλάδα / Δράμα
€17,60
€15,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια Μαλαγουζιά που δε μοιάζει με καμία άλλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μαλαγουζιά Domaine Costa Lazaridi είναι μια Μαλαγουζιά που δε μοιάζει με καμία άλλη. Εκτός από τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας διαθέτει λίγο παραπάνω τσαγανό και νεύρο από τις υπόλοιπες και υψηλή, λεμονάτη οξύτητα που κάνουν κάθε γουλιά απολαυστική!

Το εμβληματικό οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη στη Δράμα εκτός όλων των υπολοίπων εξαιρετικών κρασιών που κάνει, αποφάσισε τα τελευταία χρόνια να ασχοληθεί και με τη Μαλαγουζιά. Η πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία αποτυπώνονται σε αυτή την πολύ διαφορετική Μαλαγουζιά. Γιατί διαφορετική; Γιατί η Μαλαγουζιά Domaine Costa Lazaridi προέρχεται από ένα αμπελοτόπι στα 900 μέτρα και επειδή μέρος της ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικό δρύινο βαρέλι χαρίζοντας όγκο, δομή και πολυπλοκότητα στο σύνολο. Το μπουκάλι άκρως εντυπωσιακό με γυάλινο πώμα - κόσμημα, ταιριάζει άψογα με το περιεχόμενο.

Αυτή τη Μαλαγουζιά πρέπει να τη δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Μαλαγουζιά Domaine Costa Lazaridi έχει απαλό λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, μοσχολέμονου, άγουρου ανανά, λευκών λουλουδιών, ζύμης και δυόσμου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά λευκόσαρκα φρούτα μπλέκονται με εσπεριδοειδή, νότες λεμονανθών, λευκού τριαντάφυλλου και brioche.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Λεμόνι, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, μοσχολέμονο, ανανάς, λευκά λουλούδια, ζύμη, δυόσμος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Γυάλινο
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο λεμονάτο, καλαμάρι σωτέ με πέστο, μπαρμπούνια μαρινάτα με πορτοκάλι και chili

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}