Η Μαλαγουζιά του Κτήματος Βουρβουκέλη είναι ένα ζουμερό και φρουτώδες λευκό κρασί που εκφράζει μοναδικά τόσο την ποικιλία όσο και το ιδιαίτερο terroir των Αβδήρων, στη Θράκη.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ήπιο ηπειρωτικό κλίμα, με επιρροές από τη θάλασσα και τους γύρω λόφους, που προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της Μαλαγουζιάς. Τα εδάφη είναι αμμώδη-αργιλώδη, με καλή αποστράγγιση, συμβάλλοντας στην παραγωγή σταφυλιών υψηλής ποιότητας. Στο Κτήμα Βουρβουκέλη, η ποικιλία καλλιεργείται με φροντίδα και σεβασμό στη φύση, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την ποιότητα.
Η οινοποίηση έχει σαν βασικό μέλημα να διατηρηθεί ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Τα σταφύλια τρυγούνται νωρίς το πρωί για την διατήρηση της φρεσκάδας τους, ακολουθεί προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες και αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί παραμένει για λίγο καιρό με τις οινολάσπες του (sur lie), αποκτώντας έτσι πλουσιότερο όγκο και πολυπλοκότητα.
Ξέρουμε τι θα πεις, κι άλλη Μαλαγουζιά; Πίστεψε μας, αυτή δεν είναι σαν τις άλλες!