Μόλις κυκλοφόρησε η Μαντινεία του Σκούρα. Κοινώς, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Αρωματική τόσο όσο και εκφραστική όπως όλα τα κρασιά την οικογένειας Σκούρα αυτό το κρασί θα σε κερδίσει από την πρώτη γουλιά, ακόμα και αν δεν αγαπάς το μοσχοφίλερο.
Το Κτήμα Σκούρα δε χρειάζεται συστάσεις μιας και είναι ένα από τα γνωστότερα οινοποιεία της χώρας. Η Μαντίνεια και το Μοσχοφίλερο δεν είναι κάτι νέο για τον Γιώργο και τον Δημήτρη Σκούρα μιας και καταπιάνονται με αυτή χρόνια τώρα. Το Μοσχοφίλερο τους ήταν πάντα από τη Μαντίνεια απλά η νομοθεσία απαιτεί το κρασί να οινοποιείται εντός της ζώνης της Μαντινείας για να είναι ΠΟΠ. Για να το κάνουν αυτό λοιπόν απέκτησαν ένα δεύτερο οινοποιείο, στη Μαντίνεια. Και έτσι το Μοσχοφίλερο που πριν λεγόταν Portes, στολίστηκε με την πλουμιστή του φορεσιά, αυτήν της ΠΟΠ Μαντινείας.
Για τη Μαντινεία Σκούρα τα σταφύλια συλλέχθηκαν από τους καλύτερους αμπελώνες, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Η σχολαστική διαδικασία οινοποίησης περιλαμβάνει σύντομη προζυμωτική εκχύλιση και παλαίωση με τις φίνες οινολάσπες, με αποτέλεσμα ένα κρασί με εξαιρετική καθαρότητα φρούτου και κομψή υφή.
Κάνε μια φιάλη δική σου τώρα και φέρε την Άνοιξη στο ποτήρι σου!