ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαντινεία 2024 - Κτήμα Σκούρα
Κτήμα Σκούρα

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€12,30
€10,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μόλις κυκλοφόρησε η Μαντινεία του Σκούρα. Κοινώς, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Αρωματική τόσο όσο και εκφραστική όπως όλα τα κρασιά την οικογένειας Σκούρα αυτό το κρασί θα σε κερδίσει από την πρώτη γουλιά, ακόμα και αν δεν αγαπάς το μοσχοφίλερο. 

Το Κτήμα Σκούρα δε χρειάζεται συστάσεις μιας και είναι ένα από τα γνωστότερα οινοποιεία της χώρας. Η Μαντίνεια και το Μοσχοφίλερο δεν είναι κάτι νέο για τον Γιώργο και τον Δημήτρη Σκούρα μιας και καταπιάνονται με αυτή χρόνια τώρα. Το Μοσχοφίλερο τους ήταν πάντα από τη Μαντίνεια απλά η νομοθεσία απαιτεί το κρασί να οινοποιείται εντός της ζώνης της Μαντινείας για να είναι ΠΟΠ. Για να το κάνουν αυτό λοιπόν απέκτησαν ένα δεύτερο οινοποιείο, στη Μαντίνεια. Και έτσι το Μοσχοφίλερο που πριν λεγόταν Portes, στολίστηκε με την πλουμιστή του φορεσιά, αυτήν της ΠΟΠ Μαντινείας.   

Για τη Μαντινεία Σκούρα τα σταφύλια συλλέχθηκαν από τους καλύτερους αμπελώνες, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Η σχολαστική διαδικασία οινοποίησης περιλαμβάνει σύντομη προζυμωτική εκχύλιση και παλαίωση με τις φίνες οινολάσπες, με αποτέλεσμα ένα κρασί με εξαιρετική καθαρότητα φρούτου και κομψή υφή. 

Κάνε μια φιάλη δική σου τώρα και φέρε την Άνοιξη στο ποτήρι σου! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Μαντίνεια Σκούρα έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και ζωηρό αρωματικό προφίλ. Ντελικάτα αρώματα λευκών λουλουδιών, άνθη πορτοκαλιάς και νότες εσπεριδοειδών, μπλέκονται με φύλλα και ξύσμα λεμονιού.  

Στο στόμα η τραγανή οξύτητα και το ισορροπημένο σώμα του το καθιστούν ιδανικό σύντροφο για μια ποικιλία πιάτων, από θαλασσινά μέχρι ελαφριές σαλάτες. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Μαντίνεια, Ελλάδα
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα λευκά λουλούδια, άνθη πορτοκαλιάς, φύλλα και ξύσμα λεμονιού
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσε το με πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και vinaigrette εσπεριδοειδών, ταρτάρ γαρίδας με τσίλι και λάιμ, τηγανητό καλαμάρι με σάλτσα tartare.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}