ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Μαντινεία 2019 - Οινοποιείο Μορόπουλου
Οινοποιείο Μορόπουλου

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€11,20
€9,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η επιτομή του Μοσχοφίλερου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Μαντινεία του Οινοποιείου Μορόπουλου είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πλούσια Μοσχοφίλερα που έχουμε δοκιμάσει. Η κοφτερή οξύτητα της ποικιλίας σε συνδυασμό με την συμπύκνωση του φρούτου δίνουν ένα εντυπωσιακό λευκό κρασί που θα σε κάνει να δεις το Μοσχοφίλερο με άλλα μάτια!

Η οικογένεια Μορόπουλου έχει μεγάλη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια. Από το 2015 άρχισαν να κάνουν τα δικά τους κρασιά με έδρα το Νεοχώρι Αρκαδίας, που βρίσκεται στην καρδιά της Μαντινείας. Τα ιδιόκτητα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 700-800 μέτρων και κάποια από αυτά καλλιεργούνται βιολογικά. Ο σκοπός τους είναι να ανακαλύψουν τη διαφορετική δυναμική κάθε αμπελοτεμαχίου σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Μοσχοφίλερου. Από τη σοδειά του 2018, τα ηνία της οινοποίησης έχει αναλάβει ο έμπειρος οινολόγος και γεωπόνος Λευτέρης Αναγνώστου. Ο Λευτέρης έχει πολλά χρόνια εμπειρία στον Σαντορινιό αμπελώνα λόγω της συνεργασίας του με το οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου. Ισως γι’ αυτό να έχει τόσο κοφτερό και mineral χαρακτήρα! Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε τίποτα να μην επισκιάσει τον λουλουδάτο και αρωματικό χαρακτήρα του.

Η Μαντινεία του Οινοποιείου Μορόπουλου είναι η απόλυτη έκφραση της Μαντινείας.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα λεμονιού, λουκουμιού, lime, τριαντάφυλλου, γκρέιπφρουτ, τραγανού πράσινου μήλου, ανθών πορτοκαλιάς και γιασεμιού. Νύξεις από αγιόκλημα και πορτοκάλι συμπληρώνουν το σύνολο. Ζουμερό στόμα, με μέτριο σώμα και κοφτερή, λεμονάτη οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, αγιόκλημα, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, λευκό ροδάκινο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με σολομό, καλαμάρι γεμιστό στη σχάρα, κοτόπουλο με σάλτσα βούτυρο λεμόνι, λαβράκι σωτέ ή γλώσσα a la meuniere.

Γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι

  • ½ κιλό γαρίδες μεγέθους jumbo. Ξεπαγώστε τις αν είναι κατεψυγμένες. Αν δεν είναι προ-αποφλοιωμένες τις ξεφλουδίζουμε όταν έχουν αποψυχθεί.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

 

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες αφήστε τις να ξεπαγώσουν τη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις γαρίδες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί.

 Ξύστε ένα μεγάλο λεμόνι και στη συνέχεια στύψτε το χυμό, ώστε να δώσει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας χυμό και κοντά στη 1 μισή ξύσμα λεμονιού. Καθαρίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα και αφήστε τις μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ στα άκρα, όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά.

 Γυρίστε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το χυμό λεμονιού, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε για να καλυφθούν πλήρως οι γαρίδες με τη σάλτσα.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια συστατικά του πιάτου είναι οι γαρίδες, ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού αλλά και το σκόρδο. Το κρασί που θα τα συνοδεύσει πρέπει να είναι λευκό, αρωματικό, με αισθητή οξύτητα για να δέσει με τα έντονα χαρακτηριστικά των υλικών.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}