Γιατί το αγαπάμε;
Η Μαντινεία του Οινοποιείου Μορόπουλου είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πλούσια Μοσχοφίλερα που έχουμε δοκιμάσει. Η κοφτερή οξύτητα της ποικιλίας σε συνδυασμό με την συμπύκνωση του φρούτου δίνουν ένα εντυπωσιακό λευκό κρασί που θα σε κάνει να δεις το Μοσχοφίλερο με άλλα μάτια!
Η οικογένεια Μορόπουλου έχει μεγάλη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια. Από το 2015 άρχισαν να κάνουν τα δικά τους κρασιά με έδρα το Νεοχώρι Αρκαδίας, που βρίσκεται στην καρδιά της Μαντινείας. Τα ιδιόκτητα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 700-800 μέτρων και κάποια από αυτά καλλιεργούνται βιολογικά. Ο σκοπός τους είναι να ανακαλύψουν τη διαφορετική δυναμική κάθε αμπελοτεμαχίου σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Μοσχοφίλερου. Από τη σοδειά του 2020, τα ηνία της οινοποίησης έχει αναλάβει ο έμπειρος οινολόγος και γεωπόνος Λευτέρης Αναγνώστου. Ο Λευτέρης έχει πολλά χρόνια εμπειρία στον Σαντορινιό αμπελώνα λόγω της συνεργασίας του με το οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου. Ισως γι’ αυτό να έχει τόσο κοφτερό και mineral χαρακτήρα! Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε τίποτα να μην επισκιάσει τον λουλουδάτο και αρωματικό χαρακτήρα του.
Η Μαντινεία του Οινοποιείου Μορόπουλου είναι η απόλυτη έκφραση της Μαντινείας.
Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα λεμονιού, λουκουμιού, lime, τριαντάφυλλου, γκρέιπφρουτ, τραγανού πράσινου μήλου, ανθών πορτοκαλιάς και γιασεμιού. Νύξεις από αγιόκλημα και πορτοκάλι συμπληρώνουν το σύνολο. Ζουμερό στόμα, με μέτριο σώμα και κοφτερή, λεμονάτη οξύτητα.