ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Gran Vino Albariño Pazo de Barrantes 2021 - Marqués de Murrieta
Marqués de Murrieta

GRAN VINO ALBARIÑO PAZO DE BARRANTES 2021 - MARQUÉS DE MURRIETA

  Ισπανία / Rioja
€60,10
€52,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το καλύτερο Albariño που έχουμε δοκιμάσει, με 96pts από Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έφτασε και είναι το καλύτερο Albariño που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα! Το Gran Vino Albariño Pazo de Barrantes 2021 προσγειώθηκε στο κελάρι μας και κάτι μας λέει πως δε θα μείνει για πολύ. Κάτι οι λίγες φιάλες, κάτι οι τρελές βαθμολογίες του (96pts Tim Atkin MW, 94pts James Suckling και Robert Parker) αυτό το κρασί αναμένεται να γίνει sold out με την ταχύτητα του φωτός.  

Το Pazo de Barrantes, ιδιοκτησία της οικογένειας Creixell (Marqués de Murrieta), είναι ένα ιστορικό κτήμα που χρονολογείται από το 1511. Βρίσκεται στην καρδιά του Rías Baixas, στην κοιλάδα Salnés, και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ενιαία αμπελοτόπια της περιοχής. Μετά από μια δεκαετία ερευνών και πειραματισμών, το 2019 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής: η δημιουργία του Gran Vino Albariño Pazo de Barrantes, ενός κρασιού που σαν στόχο έχει να αναδείξει το δυναμικό της ποικιλίας Albariño αλλά και του τόπου που το γεννά. 

Τα σταφύλια για το Gran Vino Albariño Pazo de Barrantes 2021 προέρχονται από το κτήμα Pazo de Barrantes, το οποίο εκτείνεται σε 12 εκτάρια, χωρισμένα σε 8 διαφορετικά αμπελοτεμάχια γύρω από το οινοποιείο, με μέση ηλικία αμπελιών τα 35 έτη. Η ζύμωση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το 15% του κρασιού παλαιώνει σε βαρέλια από ξύλο ακακίας για 7 μήνες, ενώ το υπόλοιπο παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις οινολάσπες του. Η τελική παλαίωση στη φιάλη διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια, προσδίδοντας πολυπλοκότητα και βάθος.  

Αν αγαπάς τα κρασιά με πλούσιο πυρηνόκαρπο φρούτο, ορυκτότητα, όγκο και πλούσιο στόμα τότε αυτό το κρασί θα μιλήσει στην καρδιά σου. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα και εκλεπτυσμένα αρώματα ανθών πορτοκαλιάς, ροδάκινου, εσπεριδοειδών,  βοτάνων, ανθών ακακίας και βρεγμένης πέτρας.
 
Στο στόμα έχει κρεμώδη υφή με ζουμερή οξύτητα. Νότες από αχλάδι, χαμομήλι, κερί μέλισσας, μανταρίνι, γκουάβα και ανανά. Η επίγευση είναι μακρά, αλμυρή και λουλουδάτη. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Albariño
Αρώματα άνθη πορτοκαλιάς, ροδάκινο, εσπεριδοειδή, βότανα, άνθη ακακίας, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 15% για 7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10 - 11°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GRAN VINO ALBARIÑO PAZO DE BARRANTES 2021 - MARQUÉS DE MURRIETA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ταρτάρ τόνου, ριζότο με λεμόνι και παρμεζάνα, καραβίδες με σάλτσα βουτύρου. 

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}