ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Matassa Blanc 2021 - Domaine Matassa
Domaine Matassa

MATASSA BLANC 2021 - DOMAINE MATASSA

  Γαλλία / Languedoc - Roussillon
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το όνομα και μόνο τα λέει όλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Matassa Blanc είναι το κρασί που θα σε κάνει να ξεκινήσεις να πίνεις natural κρασιά αν δεν το κάνεις ήδη. Το παγκόσμιου πλέον φήμης  οινοποιείο Domaine Matassa βρίσκεται σε μια από τις πιο πολύμορφες περιοχές την Νότιας Γαλλίας, την περιοχή Languedoc-Roussillon.

Το Domaine Matassa δημιουργήθηκε στους πρόποδες των Πυρηναίων, στο Calce, το 2002 από τη συνάντηση δύο μεγάλων οινολόγων, ενός του παλιού και ενός του νέου κόσμου, που έχουν δουλέψει στα πιο γνωστά οινοποιεία του κόσμου!  Αυτοί είναι ο Tom Lubbe και ο Sam Harrop που ξεκίνησαν με μόλις 1800 φιάλες και την τρέλα τους. Το οινοποιείο λατρεύει τη φύση, καλλιεργεί βιοδυναμικά 12 εκτάρια τοπικών ποικιλιών και δουλεύει με παλιούς αμπελώνες, έως και 113 ετών. Χαμηλές αποδόσεις, μόνο αυθόρμητες ζυμώσεις, αποκλειστικά γηγενείς ζύμες και καθόλου έως ελάχιστα θειωδη αν χρειαστεί, καθορίζουν τον βασικό χαρακτήρα των κρασιών τους.

Το Matassa blanc είναι blend κυρίως Grenache Gris (70%) και Macabeo (30%), απο αμπελωνες ηλικίας 95 ετών. Με θολό πορτοκαλοκιτρινο χρώμα αφού μένει για περίπου δύο εβδομάδες με τις φλούδες και εκπληκτική μύτη εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων και ορυκτοτητας ζυμώνει και ωριμάζει σε foudre χωρητικότητας 2000 λίτρων αποκτώντας αξιοζήλευτη συμπύκνωση και ισορροπία.

Στο ξαναλέμε. Αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου φυσικό κρασί.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Η μύτη είναι ξεκάθαρα φρέσκια και ζουμερή με έντονα αρώματα απο πορτοκάλι, λευκοσαρκο ροδάκινο και βερίκοκο, χωρίς να λείπει το αχλάδι, τα εσπεριδοειδή και το έντονα ορυκτό άρωμα τσακμακιού στο τελείωμα.

Έχει εξαιρετική ισορροπία και συμπύκνωση στο στόμα, με υψηλή οξύτητα και φρουτώδη χαρακτήρα που εκφράζεται κυρίως με αχλάδι και πράσινο μήλο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 11%
Προέλευση Roussillon, Νότια Γαλλία
Ποικιλία Grenache Gris, Macabeo
Αρώματα Πορτοκάλι, ροδάκινο, βερίκοκο, αχλάδι, εσπεριδοειδή, τσακμάκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MATASSA BLANC 2021 - DOMAINE MATASSA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαχανικά, ψάρια, μπουγιαμπέσα

Λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

250g Κοφτό μακαρονάκι Ολικής Άλεσης
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι τον υπόλοιπο ζωμό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}