ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bianco 2023 - Miani
€64,20
€56,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το λευκό της Ιταλίας που ανατρέπει στερεότυπα και νόρμες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Miani Bianco 2023 είναι ένα λευκό κρασί που φέρνει ανατριχίλα στους συλλέκτες, που συνδυάζει δύναμη και κομψότητα, πλούτο και φρεσκάδα, και που μπορεί να σταθεί δίπλα στα κορυφαία λευκά του κόσμου, ακόμα κι αν η Ιταλία δε φημίζεται για τα λευκά κρασιά της. Η υπογραφή του Enzo Pontoni, του ανθρώπου που κάνει κρασιά χωρίς περιορισμούς και με έμφαση στην τελειότητα, είναι ικανή όμως να ανατρέψει κάθε στερεότυπο και κάθε νόρμα.

Στους λόφους του Colli Orientali, στο Friuli, ο Enzo Pontoni συνεχίζει να γράφει τον δικό του μύθο. Ένας άνθρωπος που δεν ακολουθεί κανόνες αλλά δημιουργεί τους δικούς του. Η φιλοσοφία του είναι αφοπλιστικά απλή: η ποιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Με μικροσκοπικούς αμπελώνες, καλλιεργημένους με σεβασμό στη φύση, και αποδόσεις που αγγίζουν τα όρια του ακραίου, ο Pontoni έχει καταφέρει να δημιουργήσει κρασιά που θεωρούνται πλέον cult. Το Miani Bianco είναι η λευκή του υπογραφή, ένα κρασί που συνδυάζει την παράδοση των γηγενών ποικιλιών με την τελειομανία του δημιουργού του.

Το Miani Bianco 2023 είναι ένα blend από Friulano, Ribolla Gialla και Malvasia Istriana, με κάποιες χρονιές να έχουν και μικρά ποσοστά Sauvignon ή Chardonnay. Οι ποικιλίες αυτές εκφράζουν την ψυχή του Friuli, ενώ η οινοποίηση γίνεται με σχολαστική φροντίδα: ζύμωση σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια, χρήση γηγενών και επιλεγμένων ζυμών, και ωρίμαση για περίπου 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και επιπλέον 6 μήνες στη φιάλη πριν κυκλοφορήσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με εντυπωσιακή δομή, βάθος και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

Κάνε μια από τις λίγες φιάλες δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το Miani Bianco 2023 λάμπει με έντονο λεμονί χρώμα. Στη μύτη ξεδιπλώνεται ένας εκρηκτικός αρωματικός καμβάς: αχλάδι, ώριμο ροδάκινο, τροπικά φρούτα, νότες εσπεριδοειδών, λευκών λουλουδιών και μια χαρακτηριστική ορυκτότητα.

Στο στόμα είναι πλούσιο, με ισορροπημένη οξύτητα και “αλμυρή” ορυκτότητα. Ζουμερά τροπικά και πυρηνόκαρπα φρούτα, νότες ζύμης, αμυγδάλου και μοσχοκάρυδου και λευκού πιπεριού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Friuli, Ιταλία
Ποικιλία Friulano, Ribolla Gialla, Malvasia Istriana
Αρώματα αχλάδι, ροδάκινο, τροπικά φρούτα, νότες εσπεριδοειδών, λευκά λουλούδια, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BIANCO 2023 - MIANI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καραβίδες στη σχάρα, ριζότο με θαλασσινά, λευκά κρέατα με αρωματικές σάλτσες.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}