ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Miss De Bina Day Ten - Jima Winery
Jima Winery

MISS DE BINA DAY TEN - JIMA WINERY

  Ελλάδα / Άρτα
€27,30
€23,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Εκφραστική και εκρηκτική!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν ξέρεις την ποικιλία, χωρίς καμιά αμφιβολία θα πεις «Είναι σίγουρα Ντεμπίνα!» στην πρώτη γουλιά της Miss De Bina 2021 Jima Winery. Κι αυτό γιατί ο Πάνος Τζίμας ξέρει πολύ καλά την προσωπικότητα των ποικιλιών με τις οποίες καταπιάνεται και τον καλύτερο τρόπο για να τις αναδείξει. Με τη Miss De Bina 2021 θα δεις τη Ντεμπίνα, την τοπική ποικιλία της Ζίτσας, όσο εκφραστική και όσο εκρηκτική στο στόμα μπορεί να γίνει.

Το νέο project του Πάνου “les Vignerons” αφορά τη συνεργασία του με τοπικούς παραγωγούς για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών της ποικιλίας, της χρονιάς και του τόπου. Τους 30χρονους αμπελώνες από την καρδιά των απότομων πλαγιών της Ζίτσας των Ιωαννίνων τους φροντίζει ο κύριος Στέφανος. Το υψηλό υψόμετρο της ψυχρής Ζίτσας και τα εδάφη της περιοχής της προσδίδουν φυσική τονισμένη οξύτητα. Αυτό το χαρακτηριστικό της Ντεμπίνας είχαν ανακαλύψει εδώ και καιρό οι παραγωγοί, και γι’αυτό η Ντεμπίνα χρησιμοποιούνταν για τα ιστορικά αφρώδη κρασιά της περιοχής!

Λιπαρή στο στόμα από τους 8 μήνες που πέρασε με τις φίνες οινολάσπες της και με τονισμένη μεν αλλά τέλεια ενσωματωμένη οξύτητα, η Miss De Bina Day 10 2021 Jima Winery κατέκτησε δίκαια μια θέση στην καρδιά μας.

Είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει χρυσοκίτρινο χρώμα και στην μύτη θα βρεις πράσινο μήλο, ροδάκινο, λάιμ και αχλάδι.

Στο στόμα αποκαλύπτονται λευκά άνθη, νότες ζουμερού μανταρινιού και ελαφριά ορυκτότητα στο τέλος. Μέτριο λιπαρό σώμα με υψηλή, τραγανή, καλά ενσωματωμένη οξύτητα και απαλή διακριτική επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Ντεμπίνα
Αρώματα Πράσινο μήλο, ροδάκινο, lime, αχλάδι, λευκά άνθη, μανταρίνι, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MISS DE BINA DAY TEN - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή, καβουροσαλάτα

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}