ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Μονόλιθος Λευκό 2019 - Κτήμα Μπαϊρακτάρη
Κτήμα Μπαϊρακτάρη

ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΛΕΥΚΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€10,10
8.70
€8,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

3 ποικιλίες έκπληξη σε ένα απίστευτα απολαυστικό λευκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Νομίζεις πως τα καλύτερα λευκά κρασιά της Πελοποννήσου γίνονται από Μοσχοφίλερο; Με το Μονόλιθο Λευκό από το Κτήμα Μπαϊρακτάρη ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις! Τρεις διαφορετικές ποικιλίες ενώνουν τις δυνάμεις του και συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά λευκά κρασιά που δοκιμάσαμε φέτος!

Το Κτήμα Μπαϊρακτάρη βρίσκεται στη Νεμέα, περιτριγυρισμένο από αμπέλια Αγιωργίτικου. Η οικογένεια Μπαϊρακτάρη ασχολείται εδώ και πολλές γενιές με το αμπέλι και το κρασί. Από το 2005, που τα ηνία ανέλαβε ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, άρχισε να φυσά ένας αέρας ανανέωσης στο κτήμα, που αρχικά αποτυπώθηκε στις μοντέρνες και minimal ετικέτες των κρασιών του. Ο Μονόλιθος Λευκό είναι ένα αρωματικό λευκό κρασί που συνδυάζει την εμπειρία με τις μοντέρνες τεχνικές. Οι 3 ποικιλίες, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο, καλλιεργούνται σε ένα αμπέλι, σε υψόμετρο 800 μέτρων, στην ορεινή Κορινθία. Η κοφτερή οξύτητα του Ασύρτικου δένει μοναδικά με τον τριανταφυλλένιο χαρακτήρα του Μοσχάτου και το ζουμερό πυρηνόκαρπο φρούτο της Μαλαγουζιάς. Το αποτέλεσμα είναι φίνο, ισορροπημένο και ζουμερό.

Ο Μονόλιθος Λευκό του Κτήματος Μπαιρακτάρη είναι ένα απολαυστικό λευκό κρασί που θα λατρέψεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και έντονα αρώματα μπανάνας, ανανά, ροδάκινου, μάνγκο, λεμονιού, lime και λευκών λουλουδιών όπως ζουμπούλι και τριαντάφυλλο. Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο
Αρώματα Μπανάνα, ανανάς, ροδάκινο, μάνγκο, λεμόνι, lime, λευκά λουλούδια, ζουμπούλι, τριαντάφυλλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9˚C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΛΕΥΚΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με δροσερές σαλάτες με κοτόπουλο, θαλασσινά και μικρά, όχι λιπαρά ψάρια ή με πιάτα της Ασιατικής κουζίνας.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}