Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι μια ερυθρωπή ποικιλία. Μετά από σχεδόν 100 χρόνια καλλιέργειας στην περιοχή του Τυρνάβου, όχι μόνο ενσωματώθηκε πλήρως στο περιβάλλον της, αλλά πλέον έχει μετονομαστεί και επίσημα σε Μοσχάτο Τυρνάβου.
Ο Δημήτρης Μίγας από την άλλη είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τον τόπο του. Τρανταχτή απόδειξη η τεράστια για τα δεδομένα της περιοχής επένδυση σε ένα οινοποιείο από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά στην Ελλάδα. Σύμμαχός του σε όλο αυτό το ήπιο κλίμα της περιοχής και η ιδανική αποστράγγιση του έκτασης 120 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα.
Η εμπειρία του, το ιδιαίτερο terroir και μια μοναδικά αρωματική ποικιλία, έδωσαν στον Δημήτρη Μίγα το έναυσμα για την παραγωγή ενός λευκού αρωματικού έπους. Η εφαρμογή της μεθόδου blanc de noir, δηλαδή της παραγωγής λευκού κρασιού από κόκκινη ποικιλία γέννησε το λευκό Μοσχάτο Τυρνάβου Blanc de Noir του Κτήματος Μίγα.
Πως το έκανε αυτό; Αφαιρώντας τις φλούδες των σταφυλιών αμέσως μετά τη σύνθλιψη, οι χρωματικές ουσίες της φλούδας δεν προλαβαίνουν να περάσουν στον μούστο, αφήνοντας το κρασί λευκό.
Αν σου έχει λείψει η Άνοιξη, εδώ θα την βρεις στο ποτήρι σου. Αν θέλεις πραγματικά φρουτένια και λουλουδάτη φρεσκάδα, χωρίς όμως τους λυρισμούς του παρελθόντος και με πρωτόγνωρη για το είδος πολυπλοκότητα, τότε το Μοσχάτο Τυρνάβου Λευκό του Κτήματος Μίγα είναι από αυτά που δεν πρέπει να λείψουν από το ποτήρι σου. Άλλωστε με αυτή την τιμή, δεν υπάρχει λόγος.