Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Moschopolis 6 2017 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
€16,00
13.70
€13,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Moschopolis 6 του Οινοποιείου Μοσχόπολις είναι ένα συγκλονιστικό λευκό κρασί από το πιο τέλειο και παράλληλα ιδιαίτερο χαρμάνι, Ασύρτικο και Ξινόμαυρο! Κάθε φορά που το δοκιμάζουμε το ερωτευόμαστε όλο και περισσότερο ενώ κάθε χρονιά ξεπερνάει τις προσδοκίες της προηγούμενης.

Ο Δρ. Γιώργος Γερμάνης έχει αποκομίσει τεράστια εμπειρία στο κρασί όντας σύμβουλος σε μεγάλα οινοποιεία για πάνω από 30 χρόνια. Με τη βοήθεια του γιου του Θοδωρή, του γαμπρού του Δημήτρη και της κόρης του Αλίκης, αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά του κρασιά και να πει τις δικές του ιστορίες μέσα από αυτά. Γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να γίνει στο αμπέλι για να φτάσει στο ποτήρι σου το πιο τέλειο αποτέλεσμα. Και το εφαρμόζει. Για το Moschopolis 6, το Ασύρτικο καλλιεργείται στον ξερικό και γεμάτο πέτρες παραθαλάσσιο οικογενειακό αμπελώνα. Αλλάζοντας εντελώς την εικόνα που έχουμε για τα φυτά της ποικιλίας, ο καρπός κρέμεται σε ύψος 1,8μ για προστασία από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Ξινόμαυρο οινοποιείται με τη μέθοδο blanc de noir και προστίθεται στο χαρμάνι σε αναλογία περίπου 10%. Ελάχιστες παρεμβάσεις, γηγενείς ζύμες και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα συντελούν στη δημιουργία ενός εκφραστικού κρασιού που λέει όλα όσα θέλει να πει ο δημιουργός ενώ παράλληλα σου κρατάει μυστικά που θα ανακαλύψεις αν το κρατήσεις για 3-4 χρόνια στο κελάρι σου.

Κρέας ή ψάρι δεν έχει σημασία, το Moschopolis 6 είναι ένα κρασί για μεγάλες συγκινήσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσιο, εκφραστικό στη μύτη, με τα αρώματά του να ανοίγουν και να εξελίσσονται λεπτό με το λεπτό. Πεπόνι και μπανάνα κάνουν την αρχή, ακολουθούμενα από ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Τότε μπαίνουν στο παιχνίδι τα λουλούδια. Χαμομήλι, αγιόκλημα, ζουμπούλι και λεμονανθός ανοίγουν σταδιακά στο ποτήρι. Το διακριτικό βαρέλι εκφράζεται με βανίλια, νύξεις καραμέλας βουτύρου και κερήθρα. Η διάχυτη ορυκτότητα με τη μορφή βρεγμένης πέτρας είναι διάχυτη σε όλη τη διάρκεια ενώ petrol αρώματα παραμονεύουν στη γωνία.

Γεμάτο στο στόμα, με λιπαρή αίσθηση και ζωηρή οξύτητα που ισορροπεί τέλεια το σύνολο. Γλυκολέμονο, ροδάκινο και αρμπαρόριζα αποκτούν βουτυράτη αίσθηση ενώ το βαρέλι που εκφράζεται εντονότερα από ότι στη μύτη προσθέτει βανίλια, ξηρούς καρπούς και ελαφριά αίσθηση καραμέλας. Το μακρύ τελείωμα αφήνει ξηροκαρπάτη αίσθηση πικραμύγδαλου με πολύ μεγάλη διάρκεια.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ασύρτικο, Ξινόμαυρο
Αρώματα πεπόνι, μπανάνα, ροδάκινο, εσπεριδοειδή, χαμομήλι, αγιόκλημα, ζουμπούλι, λεμονανθός, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, κερήθρα, βρεγμένη πέτρα, πετρέλαιο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MOSCHOPOLIS 6 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με καραβίδα ή αστακό, μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα ή με πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ