Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μοσχοφίλερο 2018 - Οινοποιείο Αθανασίου
Οινοποιείο Αθανασίου

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  Ελλάδα / Αρκαδία
€9,10
7.70
€7,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το μόνο Μοσχοφίλερο που δεν έχει εκθρονίσει η Μαλαγουζιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μοσχοφίλερο μπορεί να έχει εκθρονιστεί από τη Μαλαγουζιά τα τελευταία χρόνια αλλά αυτό δε σημαίνει πως σταματήσαμε να το αγαπάμε, ιδίως τις πραγματικά εντυπωσιακές εκδοχές του όπως είναι το Μοσχοφίλερο από το Οινοποιείο Αθανασίου!

Το οινοποιείο Αθανασίου βρίσκεται στην καρδιά της Νεμέας και δημιουργήθηκε το 2007. Οι αμπελώνες καλλιεργούνται βιολογικά με αμέριστη προσοχή και μεράκι. Το Μοσχοφίλερο προέρχεται από αμπέλια από την ορεινή Αρκαδία. Μετά τη ζύμωση το κρασί ωριμάζει με τις φίνες οινολάσπες του για 4 μήνες με τακτικό batonnage. Αυτό χαρίζει στο κρασί μοναδική πολυπλοκότητα, λιπαρότητα και όγκο που σε συνδυασμό με την οξύτητα και τα φίνα αρώματα του Μοσχοφίλερου το αποτέλεσμα είναι απλά σαγηνευτικό.

Δοκίμασε το και θα εντυπωσιαστείς!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα με τις χαρακτηριστικές γκρι ανταύγειες της ποικιλίας. Ναι, έχει αυτά τα αρώματα που αγαπάμε όπως λευκό τριαντάφυλλο, λουκούμι, γιασεμί, ζουμπούλι και άνθη λεμονιάς αλλά και νότες εσπεριδοειδών.

Έχει λεμονάτη οξύτητα και απολαυστική λουλουδάτη επίγευση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αρκαδία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Λευκό τριαντάφυλλο, λουκούμι, γιασεμί, ζουμπούλι, άνθη λεμονιάς, νότες εσπεριδοειδών.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με Ceviche λαβράκι, πράσινη σαλάτα με φιλέτα πορτοκαλιού και κατσικίσιο τυρί ή σούσι.

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}