ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μοσχάτο Nature 2022 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

ΜΟΣΧΑΤΟ NATURE 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€20,50
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φυσικό, μοσχομυριστό και πάρα πολύ νόστιμο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Muscat Blanc Sec Natur-ε από το οινοποιείο Τετράμυθος είναι ένα πολύ νόστιμο κρασί. Η ποικιλία από μόνη της είναι έντονα αρωματική, αλλά με τον τρόπο που την καλλιεργούν, αποκτά τρομερή καθαρότητα και έντονη φρεσκάδα που το κάνει αριστούργημα. Όταν το δοκιμάσεις πίστεψέ μας, θα σου ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις! Εμείς το λατρέψαμε.

Το Οινοποιείο Τετράμυθος έχει πλέον χαρακτηριστεί για τα κρασιά ήπιων παρεμβάσεων που κάνει, αλλά και τη σημασία που δίνει τόσο στο terroir όσο και στις τοπικές ποικιλίες. Πριν περίπου 15 χρόνια, στην Αιγιάλεια και στο χωριό Βρόσθενα Διακοπτού, φύτεψαν σε υψόμετρο 915 μέτρων, τους βιολογικούς τους αμπελώνες. Εκεί καλλιέργησαν τα αμπέλια με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και η χαμηλή στρεμματική απόδοση έδωσε πολύ συμπυκνωμένους καρπούς. Τα σταφύλια τρυγήθηκαν χειρωνακτικά και το ελεύθερης ροής πολύτιμο υγρό, ζύμωσε με τις γηγενείς ζύμες του σε δεξαμενές. Η μηλογαλακτική ζύμωση, η παραμονή με τις φίνες οινολάσπες για 5 μήνες και η αφιλτράριστη εμφιάλωσή του έδωσαν ένα απόλυτα γαστρονομικό Μοσχάτο.

Φρόντισε να το δοκιμάσεις όσο προλαβαίνεις γιατί από τις 3500 φιάλες που παράγονται (μη ξεγελιέσαι από τον αριθμό) οι περισσότερες φεύγουν για Γαλλία, όπου οι ανταγωνιστές είναι πολλοί και ήδη το αποθεώνουν!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό κίτρινο με χρυσές ανταύγειες. Παρουσιάζει μια τρομερή καθαρότητα αρωμάτων από κουμ κουατ, αγιόκλιμα, λεμονόχορτο, λουκούμι, περγαμόντο, γλυκό του κουταλιού λεμονανθό και απαλές mineral νότες.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα. Έχει τραγανή οξύτητα που του προσφέρει ιδιαίτερη δροσιά και ισορροπεί τέλεια τα έντονα φρουτένια αρώματά του. Ώριμο βερίκοκο, λουκούμι περγαμόντο, γλυκό του κουταλιού νεράντζι, έλαια εσπεριδοειδών, ροδάκινα και μια απαλή μεταλλική αίσθηση, συνθέτουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα μακράς επίγευσης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Μοσχάτο
Αρώματα Κουμ κουατ, αγιόκλιμα, λεμονόχορτο, λουκούμι, περγαμόντο, λεμονανθός, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΟΣΧΑΤΟ NATURE 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μπορείς να το πιείς σαν απεριτίφ, με ελληνικά πιάτα όπως γεμιστά, σαλάτα με prosciutto, ριζότο θαλασσινών και ποικιλίες τυριών.

Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας sauce σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • μπούκοβο
  • 2 λάιμ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 400 gr. Noodles ρυζιού

 

:

Τρίβουμε το τζίντζερ με τρίφτη ή στο multi και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.

Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στα δύο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι. Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τα noodles.

Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του σολομού, για ελάχιστα λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα με την οποία περιχύσαμε νωρίτερα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού τα noodles, στραγγισμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο σολομός, το μέλι, η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Φωνάζουν για λευκά και ροζέ κρασιά με φρουτένια αρώματα, οξύτητα αλλά και ελαφρά γλυκύτητα. Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon Blanc από λευκά και blends Αγιωργίτικου ή Μοσχάτου για τα ροζέ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}